Στην Καλαμαριά διεξάγεται ο πιο σημαντικός από τους τέσσερις σημερινούς αγώνες της 28ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, αφού ο Απόλλωνας Καλαμαριάς υποδέχεται τον Δούκα, χωρίς περιθώρια να υποστεί άλλη (3η στη σειρά) ήττα.

Στη Φλόγα, η Αναγέννηση υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά και στη Λευκάδα η φορμαρισμένη Δόξα φιλοξενεί τον Αίαντα Ευόσμου, ενώ στην Τούμπα η ΜΕΝΤ παίζει με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/5

Πέραμα/Ερμής – Φίλιππος Βέροιας      110-82
ΟΦΗ – Αίολος Τρικάλων                          97-80 

Κυριακή 22/5

ΜΕΝΤ – Μέγας Αλέξανδρος                      Μίκρας Α., 17:00
Αναγέννηση Φλόγας – Νέα Κηφισιά        ΔΑΚ Πολίχνης, 17:00
Δόξα Λευκάδας – Αίας Ευόσμου            Λευκάδας, 17:00
Απόλλωνας Καλαμαριάς – Δούκας         Καλαμαριάς, 17:00
Αιγάλεω – Ολύμπια Λ.                               20-0 (ά.α.) 

Πέμπτη 26/5

Στρατώνι – Διαγόρας Ρόδου                   Αρναίας, 19:00

Η ανάλυση των αγώνων:

ΜΕΝΤ – Μέγας Αλέξανδρος

Αγώνας με μικρό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, στον οποίον θα παραταχθούν περισσότεροι… έφηβοι από άνδρες. Αν υπάρχει μία ομάδα που έχει κάποιο κίνητρο, αυτή είναι η ΜΕΝΤ, που ακόμα… προλαβαίνει να «πιάσει» την Αναγέννηση στην 5η θέση (η Φλόγα βρίσκεται δύο βαθμούς ψηλότερα αλλά η ΜΕΝΤ έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας).
Διαιτητές: Τάτσικας (2-0 με τη ΜΕΝΤ, 0-1 με τον Μέγα Αλέξανδρο), Συμεωνίδης (1-0 με τη ΜΕΝΤ, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Μέγα Αλέξανδρο)
Σερί: 4 ήττες η ΜΕΝΤ, 9 ήττες ο Μέγας Αλέξανδρος
ΜΕΝΤ εντός έδρας: 9-4
Μέγας Αλέξανδρος εκτός έδρας: 2-11
Στον 1ο γύρο: Μέγας Αλέξανδρος – ΜΕΝΤ 78-86

Αναγέννηση Φλόγας – Νέα Κηφισιά

Η Αναγέννηση βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση της 5ης θέσης, ωστόσο θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία νίκη για να την «αγκαλιάσει». Η Νέα Κηφισιά, από την άλλη, εξακολουθεί να θέλει το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να πετύχει μία νίκη παραπάνω από τον ΟΦΗ, κάτι όχι και τόσο εύκολο βάσει προγράμματος…
Διαιτητές: Σιορέντας (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες), Μπλέτσας (1-0 με την Κηφισιά, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος την Αναγέννηση)
Σερί: 2 νίκες η Αναγέννηση, 1 νίκη η Νέα Κηφισιά
Αναγέννηση εντός έδρας: 11-2
Νέα Κηφισιά εκτός έδρας: 8-5
Στον 1ο γύρο: Νέα Κηφισιά – Αναγέννηση Φλόγας 84-67 

Δόξα Λευκάδας – Αίας Ευόσμου

Η Δόξα δεν έχει παραδώσει τα όπλα στη μάχη της ανόδου και όσο έχει μαθηματικές ελπίδες, θα τις εξαντλήσει. Η ομάδα του Νίκου Βουρνά χρειάζεται βέβαια να τελειώσει το πρωτάθλημα με 3/3 και να χάσει τα επόμενα δύο παιχνίδια το Πέραμα… Με πολλά προβλήματα και αυθημερόν θα ταξιδέψει στη Λευκάδα ο Αίας, που δεν κυνηγάει πλέον κάτι παραπάνω στη βαθμολογία.
Διαιτητές: Σιώκας (1-0 με τη Δόξα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Αίαντα), Ζακεστίδης (διαιτητεύει για πρώτη φορά φέτος στη Β’ Εθνική)
Σερί: 6 νίκες η Δόξα, 1 ήττα ο Αίας
Δόξα εντός έδρας: 12-1 (11 σερί νίκες)
Αίας εκτός έδρας: 5-8
Στον 1ο γύρο: Αίας Ευόσμου – Δόξα Λευκάδας 63-62

Απόλλωνας Καλαμαριάς – Δούκας

Ο πιο μεγάλος αγώνας… μέχρι τον επόμενο! Την ώρα που το Αιγάλεω θα παίρνει ξεκούραστα τους δύο βαθμούς (έχει το 20-0 επί της Ολύμπιας), ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα ψάχνει εναγωνίως το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Δούκα (που έχει σωθεί μαθηματικά εδώ και δύο εβδομάδες), προκειμένου να κρατηθεί ένα βαθμό πίσω από το «Σίτι».
Διαιτητές: Μερζάνης (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες), Φακίτσας (1-1 με τον Απόλλωνα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Δούκα)
Σερί: 2 ήττες ο Απόλλωνας, 1 ήττα ο Δούκας
Απόλλωνας εντός έδρας: 5-8
Δούκας εκτός έδρας: 3-10
Στον 1ο γύρο: Δούκας – Απόλλωνας Καλ. 51-44