Ξεκινά με Γιάννη Τζήμα η Μύκονος

Οι αναζητήσεις για τον προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα της Μυκόνου τη νέα περίοδο ολοκληρώθηκαν. Με τους διοικούντες τον σύλλογο των Κυκλάδων ν’ αποσπούν το “ναι” του Γιάννη Τζήμα, που γίνεται έτσι ο τέταρτος Θεσσαλός προπονητής που θα εργαστεί στις Κυκλάδες! Μετά, λοιπόν τους Βαγγέλη Μουρογιάννη, Ανδρέα Μαύρο και Θοδωρή Μάμμο που ξεδίπλωσαν το προπονητικό τους ταλέντο στις Κυκλάδες, ήρθε η σειρά του Γιάννη Τζήμα ν’ αποδεχθεί την πρόκληση-πρόσκληση αυτή. Με τον έμπειρο προπονητή, πάντως να έχει δώσει έως τώρα τα δείγματα γραφής του και να ‘χει δείξει ότι δεν πτοείται από οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να βρεθεί στο διάβα του! Με την έλευση στο “τιμόνι” της Μυκόνου του Τζήμα, ξεκινά ουσιαστικά και ο σχεδιασμός της ομάδας, όπως άλλωστε δηλώνουν και οι ιθύνοντες τον σύλλογο μέσα από την ανακοίνωση πρόσληψης του προπονητή.

“Ξεκινάμε.
Ένας προπονητης που θεωρείται ως ένας απο τους κορυφαίους των Εθνικών Κατηγοριών
•με ρεκόρ ανόδων απο την Α2 στην Α1 (πέντε)
•με το καθηλωτικό ποσοστο νικών στην Α2 (ανω του 70%)
•εχοντας διατελέσει για χρόνια Head Coach και Τεχνικός Διευθυντής στην Α1-Basket League,
δεν μπορεί παρά να είναι ο καταλληλότερος
να ηγηθεί στην αγαπημένη ομαδα του νησιού
στην μεγάλη πρόκληση της παρθενικής της εμφανισης στην Β´Εθνικη Κατηγορια, για τα επόμενα 2 χρόνια!

Ο Γιάννης Τζήμας ξεκίνησε το μπάσκετ ως αθλητής στο Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε από τη Γ’ Εθνική ως την Α1. Στην Α1 Εθνική, αγωνίστηκε για πέντε σεζόν με τη φανέλα του Γ.Σ.Λ., με τον οποίο είναι πρώτος σε συμμετοχές και πρώτος στις ασίστ.

Η προπονητική του καριέρα σε υψηλό επίπεδο ξεκίνησε το 1998 και μέχρι το 2000 εργάστηκε στο Γ.Σ. Λάρισας.

Την περίοδο 2000-2001 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την ομάδα της Λάρισας στην Α2 (έχοντας στα χέρια του τον τότε νεαρό Βασίλη Σπανουλη) ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν η Ολύμπια Λάρισας (2001-2003), ο Γ.Σ.Λάρισας πάλι (2004-2006), ο ΑΣ Τρίκαλα (2006-2008), ο Αίολος Τρικάλων (2011-2013) (μετέπειτα Τρίκαλα BC) και η Καβάλα (2013-2015), ομάδες τις οποίες οδήγησε όλες από την Α2 στην Α1 κατηγορία.

Στην Α1 Εθνική, έχει κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής την Ολύμπια Λάρισας και την Καβάλα. Την περίοδο 2016-17, ανέλαβε αρχικά το Φάρο Κερατσινίου και στη συνέχεια τον ΑΣΕ Δούκα, δυο από τις ομάδες που μετείχαν στα πλέι οφ ανόδου στη Basket League(!).
Την περίοδο 2017-18 στα μεσα της χρονιάς ανελαβε την Καρδιτσα οδηγώντας την ομαδα απο την κατω ζώνη του υποβιβασμου στην αμεση παραμονή ,παραμένοντας και το 2018-2019 οδηγώντας την μετα απο εκπληκτική χρονιά στις θέσεις ανόδου.
Τελευταίος του σταθμός την τριετία 2019-2021 ως τεχνικος διευθυντης και άμεσος συνεργάτης στην ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ στην Basket League φυσικα.

Ο Γιάννης Τζήμας είναι 55 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής μπάσκετ Α’ κατηγορίας.

Κοουτς Τζήμα σε αναμενουμε
με ανυπομονησία στο νησί.
Καλως να ορίσεις!”.