Οικονομάκης: «Στόχος να μη μπλέξουμε με τον υποβιβασμό»

Ο Κώστας Οικονομάκης επέστρεψε στον πάγκο του Α.Ο. Δάφνης και ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio για τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά και το στόχο εν όψει του νέου πρωταθλήματος. 

 

Για το πού βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο σχεδιασμό: «Είμαστε κοντά στο να τελειώσουμε το ρόστερ της ομάδος. Η Δάφνη έχει κρατήσει αρκετά παιδιά απ’ την περσινή ομάδα, κάτι πολύ θετικό γιατί δεν ξεκινάς απ’ το 0. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το ρόστερ, κλείνοντάς το να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για την ομάδα».

Για το στόχο της ομάδας τη νέα σεζόν: «Ακόμα είναι νωρίς. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχουν «κλείσει» τα ρόστερ των ομάδων, όπως και το δικό μας. Στην πρώτη κουβέντα που έχουμε κάνει, ο στόχος είναι να μη «μπλέξουμε». Είναι λίγο ιδιαίτερη η χρονιά σ’ όλες τις κατηγορίες και περιμένουμε να δούμε. Πρέπει να ‘χουμε υπομονή να δούμε πώς θα «κλείσουν» και τα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων, δεν είμαστε μόνο εμείς».

Για το ότι είναι η 4η επιστροφή του στη Δάφνη: «Παρ’ όλο που δε συνεργαζόμουν στο επαγγελματικό κομμάτι με τη Δάφνη, την ομάδα την παρακολουθούσα, είχα επαφή με τον πρόεδρο τον Κώστα Τζιβελέκα. Είναι ένα περιβάλλον που μου ταιριάζει. Η Δάφνη έχει φανέλα, έχει μια ανοδική πορεία αυτές τις χρονιές. Ξεκινώντας η Δάφνη, άρχισε απ’ την 4η κατηγορία, δε μπήκε κάπως «σφήνα» ψηλά. Έχει φτάσει τώρα, δηλαδή, στη Γ’ Εθνική έχοντας περάσει όλες τις κατηγορίες της ΕΣΚΑ. Με τη διοίκηση και τα παιδιά που έχουν συμφωνήσει φέτος ταιριάζουμε αρκετά και στο μπασκετικό κομμάτι. Θεωρώ ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή εικόνα για την ομάδα».

Για το τι προσθήκες χρειάζονται ακόμα: «Αυτήν τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε δύο παιδιά κάτω απ’ το καλάθι, να συμπληρώσουν το Μουστόπουλο και το Μέλιο. Στην περιφέρεια είμαστε αρκετά καλοί. Με τις προσθήκες του Έξαρχου και του Γιαννίκου, τις παραμονές του Κερασοβίτη και του Τζιβελέκα και αν μείνει και ο Πίνης, η περιφέρεια της Δάφνης είναι αρκετά καλή και γεμάτη. Αυτό που λέω εγώ συνέχεια, είναι ότι τα περισσότερα απ’ τα παιδιά ήταν και πέρυσι μαζί και έκαναν καλή πορεία κιόλας».