Οι… Βόρειοι και οι Νότιοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ντρίμπλα στον εκφοβισμό!

Αν ακούσει κάποιος για… Βόρειους και Νότιους, αμέσως το μυαλό του θα «τρέξει» στον αμερικανικό εμφύλιο. ΟΚ, εδώ όμως είμαστε Ελλάδα και ο δικός μας «διαχωρισμός» των Βορείων και Νοτίων που θα γίνει με… έδρα το κλειστό της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή το πρωί (9:30) της Τρίτης 6/3, μόνο… πολεμικές τάσεις δεν θα έχει! Το αντίθετο μάλιστα, καθώς η δική τους «μάχη» θα είναι καθαρά μπασκετική. Και το μήνυμα που θα στείλουν οι Βόρειοι και οι Νότιοι, οι οποίοι θα είναι ένα «κράμα» παλαίμαχων μπασκετικών (από το σύλλογο Βετεράνων Ελλάδας) και μελών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004, θα έχει ως στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, λοιπόν, εκπρόσωποι των δύο ομάδων, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού «Live Without Bullying» βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και βρωντοφώναξαν όλοι μαζί ότι «Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μιλήσεις»… Με τον Τάκη Φύσσα, που εκπροσώπησε τους παλαίμαχους του Euro 2004 να μην κρύβει τη χαρά του που θα πατήσει τα παρκέ και συνάμα να απευθύνει και τη δική του πρόκληση-πρόσκληση στους μπασκετικούς για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου! «Μας αρέσει το μπάσκετ, είμαστε και μπασκετικοί και σίγουρα θα το απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι», σχολίασε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, δίνοντας και την απαραίτητη ασίστ στους Νίκο Μπουντούρη και Δημήτρη Παπανικολάου, που εκπροσώπησαν τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές. «Και μετά από αυτό το παιχνίδι που θα δώσουμε την Τρίτη, να κανονίσουμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο»…

Μία πάσα που την «έπιασε» ο Μπουντούρης άμεσα, απαντώντας θετικά, αρκεί αυτό το παιχνίδι να γίνει σε… 5Χ5!!! Ο πρώην διεθνής άσος, βέβαια προτίμησε να σταθεί πολύ περισσότερο στη σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι της Τρίτης (6/3). «Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία και είναι χαρά μας να συνεισφέρουμε σε αυτό. Διότι μόνο μέσα από τέτοιες συνεργασίες καταφέρνουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά και στην κοινωνία». Ο Δημήτρης Παπανικολάου παρότι θέλησε να έχει πιο… ουδέτερο ρόλο στο πάνελ, φρόντισε με τις ατάκες του να βάλει τη δική του… πινελιά. Τόσο με το πειρακτικό σχόλιο για τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον χαρακτήρα που έδειχνε συχνά-πυκνά προς τους παίκτες του είτε στις προπονήσεις, είτε στους αγώνες, όσο και για το ενδεχόμενο σε επικείμενη δράση του ΚΜΟΠ στη Θεσσαλονίκη να κληθεί να βραβεύσει κάποιους ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης! Όμως πέρα από τα πειράγματά του, η τοποθέτησή του για έναν από τους σημαντικούς λόγους της διόγκωσης του προβλήματος του bullying, ήταν απόλυτα εύστοχη. «Εμείς ανδρωθήκαμε σε γειτονιές και σε αλάνες. Φεύγαμε το πρωί και γυρνούσαμε το βράδυ, με τους γονείς μας να μην ξέρουν καλά-καλά που είμαστε. Όμως είχαμε αναπτύξει την αυτοπροστασία μας, κάτι που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει στα παιδιά μας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης του Βορείου τμήματος Αθηνών Γιώργος Καραμέρος εξήρε τη σημασία της όλης κίνησης που πραγματοποιεί το ΚΜΟΠ – Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού «Live Without Bullying», τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες δράσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε να επιτευχθεί η εξάλειψη ενός στατιστικού στοιχείου, που δεν τιμά ιδιαιτέρως την Ελλάδα. «Είμαστε στη δεύτερη θέση της λίστας στην Ευρώπη, μετά τη Ρουμανία στο θέμα του bullying και αυτό δεν είναι τιμητικό για κανέναν μας», σχολίασε, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι θα πρέπει να υπάρξει η μέριμνα «… ώστε να μην φτάσουμε και στην υπερβολή χαρακτηρίζοντας κάθε επαφή που γίνεται στα σχολεία και στα παιδιά ως bulliying». Και πριν παραδώσει τη σκυτάλη στους διοργανωτές αυτής της πολύ σημαντικής δράσης, ζήτησε και μία χάρη. Να αγωνιστεί με τους Βόρειους στο παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί το πρωί (9:30) της Τρίτης, κάτι που έγινε δεκτό άμεσα από το Νίκο Μπουντούρη και τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Στο κλειστό της Νήαρ Ηστ το πρωί της Τρίτης αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού. Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα.

Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, οι κύριοι Πρεσβευτές της καμπάνιας του LiveWithoutBullying, το νεανικό μουσικό συγκρότημα ThePlayers, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και θα μοιραστούν θετικά μηνύματα με τους μαθητές.

Οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές από τον Σύλλογο Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστώνπου θα λάβουν μέρος, με προπονητή τον κ.Ι.Ιωαννίδη, είναι μεταξύ άλλων οι κκ: Ν.Γαλακτερός, Γ.Γιαννούλης, Χρ.Κωνσταντινίδης, Ν.Μπουντούρης, Δ.Ντικούδης, Δ.Παπανικολάου, Μπ.Πρέλεβιτς, Γ.Σιγάλας, Σ.Τζαλαλής, Κ.Τσαρτσαρής, Ν.Χατζής κ.α.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, πρωταθλητές Ευρώπης, «Legends 2004» που θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων είναι οι κκ: Στ.Γιαννακόπουλος, Θ.Ζαγοράκης, Κ.Καραγκούνης, Γ.Σεϊταρίδης, Β.Τσιάτρας,Τ.Φύσσας κ.α.

Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν 1124 μαθητές με 68 εκπαιδευτικούς από 16 σχολεία της Αττικής.

Δείτε το video της ΚΜΟΠ…

 

.
Διαβάστε ακόμη…