Οι Φιλιππίνες παίρνουν τη θέση της Νέας Ζηλανδίας στο Προολυμπιακό

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε την απόφασή της ν’ αποσυρθεί από το Προολυμπιακό τουρνουά της Σερβίας τον προσεχή Ιούνιο. Μία απόφαση που δίνει στις Φιλιππίνες τη δυνατότητα να βρεθούν εκείνες στο Προολυμπιακό και να διεκδικήσουν μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η απόφαση των νεοζηλανδών για μη συμμετοχή στο Προολυμπιακό ελήφθη με αφορμή το υψηλό κόστος του ταξιδιού στην Ευρώπη, αλλά και των πρωτοκόλλων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παράλληλα η FIBA εκτός από την αντικατάσταση της Νέας Ζηλανδίας από το Προολυμπιακό τουρνουά με τις Φιλιππίνες (που βρίσκονται πίσω στο σχετικό ranking), θ’ αντικαταστήσει και την εθνική ομάδα των νεοζηλανδών στο αντίστοιχο τουρνουά 3Χ3 που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία. Προς το παρόν, βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Νέας Ζηλανδίας στο 3Χ3, αφού πρώτα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της η επόμενη ομάδα στη γενική κατάταξη, όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Εκείνο τέλος που αναμένεται να γίνει γνωστό από τη FIBA είναι και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Νέα Ζηλανδία για την απόφασή της αυτή.