«Ο Μακεδονικός εύχεται ο προβληματισμός του να πέσει τελικά πράγματι στο κενό»

Η αρνητική απάντηση της ΚΕΔ/ΕΟΚ στο αίτημα του Μακεδονικού για ορισμό παρατηρητή διαιτησίας, εν όψει του ντέρμπι με αντίπαλο τους Μαχητές, έφερε την ανακοίνωση του συλλόγου με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό του. 

Η ανακοίνωση:

«Δυσάρεστη εντύπωση προκαλεί στις τάξεις του ΑΣ Μακεδονικός η αρνητική απάντηση της Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. στο αίτημα του συλλόγου μας για ορισμό παρατηρητή διαιτησίας στην επικείμενη σπουδαία αναμέτρηση με αντίπαλο τους Μαχητές Πεύκων, για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής (05/11, 17:00, στάδιο Μακεδονικού).

Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή προς όλους τους συλλόγους, η Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. ενημέρωσε την τρέχουσα εβδομάδα σχετικά με την δυνατότητα ορισμού παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνες των διοργανώσεων της, κατόπιν αντίστοιχου αιτήματος από τις ομάδες.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι το αίτημα για ορισμό παρατηρητή διαιτησίας κατέστη δυνατό για τις ομάδες μόλις πριν την 5η αγωνιστική και όχι νωρίτερα, και έχοντας νωπές ακόμη τις μνήμες από την προκλητική – στα όρια της εγκληματικής – διαιτητική αντιμετώπιση που έλαβε η ομάδα μας σε ορισμένα ντέρμπι της περυσινής περιόδου στην Β Εθνική, στον Μακεδονικό λειτουργήσαμε με άμεσα αντανακλαστικά και με κεντρική επιθυμία να εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την διαφάνεια του κρίσιμου ντέρμπι των πρωτοπόρων του 4ου ομίλου. Έτσι, αιτηθήκαμε επίσημα από την Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. τον ορισμό παρατηρητή διαιτησίας στο Μακεδονικός – Μαχητές Πεύκων (05/11, 17:00).

Προς δυσάρεστη έκπληξη μας, ωστόσο, και προς διεύρυνση του προβληματισμού μας σχετικά με την ικανότητα της Ε.Ο.Κ. να προστατεύει τις ομάδες, λάβαμε αρνητική απάντηση! Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. μάς ενημέρωσαν ότι είναι αδύνατο να ορίσουν παρατηρητή διαιτησίας και το μόνο που μπορούν να πράξουν είναι να ζητήσουν πρόσβαση στο αρχείο video του αγώνα εκ των υστέρων. Ευτυχώς, δηλαδή, που ο ΑΣ Μακεδονικός έχει φροντίσει να καλύπτει για εμπορικούς και προπονητικούς λόγους τους αγώνες του και έτσι θα υπάρξει πράγματι video της αναμέτρησης; Αλλιώς; Αλλιώς τι λύση θα δινόταν;

Ο ΑΣ Μακεδονικός επιφυλάσσεται σημαντικά για όσα ενδεχομένως συμβούν στο μεγάλο ντέρμπι και ταυτόχρονα εύχεται ο προβληματισμός του να πέσει τελικά πράγματι στο κενό και να παρακολουθήσουμε έναν «καθαρό» και θεαματικό αγώνα. Στην Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. γνωρίζουν ότι η ευθύνη για ενδεχόμενες διαιτητικές ανορθογραφίες στην αναμέτρηση θα βαρύνουν τους ίδιους και μόνον αυτούς».