Πάει Ελσίνκι και κόντρα σε βατούς αντιπάλους η Ελλάδα στο Eurobasket 2017

“Παρέα” με τις Γαλλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Πολωνία και Ισλανδία στον Α’ όμιλο κληρώθηκε η Ελλάδα στο Eurobasket 2017. Ο παλαίμαχος Ρουμάνος μπασκετμπολίστας Γκεόργκι Μουρεσάν έβγαλε με το… καλημέρα το όνομα της Ελλάδας, βάζοντάς την στο Α’ γκρουπ και οδηγώντας την στο Ελσίνκι! Εκεί η εθνική μας θα δώσει το ραντεβού της με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και κόντρα σε αντιπάλους που μπορούν να κριθούν βατοί.darw_eurobasket2017_infobasket

Στον Α’ όμιλο βρισκόταν ήδη η διοργανώτρια Φινλανδία, αλλά και η Ισλανδία, ενώ είχε “πλασαριστεί” και η Γαλλία και στη συνέχει ήρθε το όνομα της Ελλάδας. Ο όμιλος πλαισιώθηκε από τις Πολωνία και Σλοβενία, αφήνοντας σίγουρα μία ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά καθώς η δυναμικότητα των αντιπάλων της, επιτρέπει να κοιτάζει μακριά.darw_eurobasket2017_mouresan_infobasket

Πολύ δε περισσότερο, βλέποντας και τις ομάδες που βρέθηκαν στον δεύτερο όμιλο. Από τον όμιλο αυτό θα βγει ο αντίπαλος που θα διασταυρωθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πρώτα χιαστί παιχνίδια του. Εκεί, λοιπόν είναι το Ισραήλ, η Λιθουανία, η Ιταλία, η Γεωργία, η Γερμανία και η Ουκρανία.

Το ταξίδι της εθνικής στο Eurobasket 2017 θα ξεκινήσει στο Ελσίνκι στις 31/8 με αντίπαλο την Ισλανδία, την επομένη (1/9) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει ρεπό και στη συνέχεια το πρόγραμμα θα την βρει κόντρα στη Γαλλία (2/9), τη Σλοβενία (3/9), ρεπό και πάλι (4/9), πριν τα δύο ματς με Φινλανδία (5/9) και Πολωνία (6/9).

Η τελική φάση της διοργάνωσης (νοκ-άουτ) θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, ενώ οι άλλοι όμιλοι θα γίνουν στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ), την Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) και την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία).

Την ΕΟΚ εκπροσώπησε ο Άρης Ζώης, μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν βγήκε το όνομα της Λιθουανίας ορισμένοι φίλοι της φρόντισαν να δώσουν το… στίγμα τους, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα της χώρας και προκαλώντας τα γέλια στους παριστάμενους στην κλήρωση!

Οι όμιλοι αναλυτικά…

Α Γκρουπ
Πολωνία
Ελλάδα
Γαλλία
Φινλανδία
Ισλανδία
Σλοβενία

Β Γκρουπ
Ουκρανία
Ισραήλ
Λιθουανία
Γεωργία
Ιταλία
Γερμανία

C Γκρουπ
Κροατία
Τσεχία
Ισπανία
Μαυροβούνιο
Ρουμανία
Ουγγαρία

D Γκρουπ
Μ. Βρετανία
Ρωσία
Σερβία
Λετονία
Τουρκία
Βέλγιο