Παπαδόπουλος: «Με πάθος στη μάχη!»

papadopoulos_aris-petroupolisΛίγες ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος, ο προπονητής του Αρη Πετρούπολης, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για τους στόχους, τη φιλοσοφία και το μέλλον της νέας ομάδας που θα παρουσιαστεί φέτος στα γήπεδα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. 

– Να μας συστήσετε τους συνεργάτες σας;

“Πρόκειται για τους Θάνο Κωνσταντόπουλο (άμεσος συνεργάτης) και Λεωνίδα Χριστακίδη (γυμναστής), ανθρώπους που εμπιστεύομαι απόλυτα εδώ και αρκετά χρόνια. Ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν είναι γνωστός στην μπασκετική πιάτσα, πέρα από το γεγονός ότι είναι δύο άνθρωποι με τους οποίους συνεννοούμαστε πλέον δίχως να χρειαστεί να μιλήσουμε”.

– Ποιοι οι στόχοι και ποιες οι προκλήσεις τις φετινής χρονιάς της νέας ομάδας που είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ανανεωμένη και με μικρό μ.ο. ηλικίας;

“Δεν οριοθετούμε απόλυτα τους στόχους μας, θέλουμε αρχικά να ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και σταδιακά να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Ακούγεται ως τετριμμένο αλλά το “στο τέλος κάνουμε ταμείο” είναι κάτι που υφίσταται, κυρίως γιατί όπως είπατε κι εσείς έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξελιχθούν μέσα από το πρόγραμμα του Άρη Πετρούπολης, να φτιάξουν τον αθλητικό τους χαρακτήρα κι από εκεί να έρθουν οι νίκες”.

– Πόσο δύσκολο προβλέπεται το φετινό πρωτάθλημα;

“Αρκετά δύσκολο, αλλά αυτό είναι κάτι που περιμένουμε έτσι κι αλλιώς. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στο υλικό και τις δυνατότητές του. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αλλά πιστεύω πως θα αντεπεξέλθουμε και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας”.

– Τι μήνυμα θα στέλνατε στους φίλους της ομάδας;

“Αυτό που θέλω να ξέρουν είναι ότι ο Άρης Πετρούπολης θα προσπαθήσει φέτος να “χτίσει” ένα αγωνιστικό προφίλ που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη μαχητικότητα και το πάθος. Μπορεί να εμφανιστούν στο παρκέ ομάδες πιο ποιοτικές από εμάς, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο μαχητικού. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο”.

– Ο Άρης ως σύλλογος δίνει μεγάλη προσοχή στα τμήματα υποδομών. Κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει “πάντρεμα” με την πρώτη ομάδα;

“Είναι εφικτό και θα το δούμε σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια. Η δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι τέτοια που επιτρέπει τη στελέχωση της πρώτης ομάδας με παίκτες από την Ακαδημία. Κι αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον σύλλογο, από κάθε άποψη”.