Παπαθεοδώρου: «Να βρούμε ρυθμό από αυτά τα ματς»

papatheodorouΗ Εθνική Νέων έκανε περίπατο απέναντι στους Ιρλανδούς στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αντιμετωπίζει ως ευκαιρία παιχνίδια σαν κι αυτό με την Ιρλανδία (93-47) προκειμένου να βρει η ομάδα του ρυθμό εν όψει της πιο δύσκολης συνέχειας. 

«Θα έλεγα πως μπήκαμε στον αγώνα χωρίς συγκέντρωση και λίγο πιεσμένοι, ίσως και από την προσέλευση του κόσμου που γέμισε το γήπεδο από την πρώτη μέρα. Δεν είχαμε ρυθμό στην επίθεσή μας και κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα, αλλά από ένα σημείο και μετά καταφέραμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα και να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Το παιχνίδι για μας εξελίχθηκε τελικά σε εύκολη υπόθεση. Το σημαντικό για μας είναι να βρούμε ρυθμό μέσα από αυτούς τους αγώνες, ώστε να είμαστε στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας στο χιαστί παιχνίδι. Μακάρι το παιχνίδι με την Ολλανδία να είναι πιο δύσκολο για μας, να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι από την αρχή και να βρούμε καλύτερο ρυθμό», τόνισε. 
 
Όσο για τη συμπαράσταση του κοινού, που γέμισε το κλειστό «Τάσος Καμπούρης», είπε: «Έχουμε ακούσει ότι ο κόσμος στη Χαλκίδα αγαπά πολύ το μπάσκετ. Είναι μια ευκαιρία να δουν από κοντά την επόμενη φουρνιά της Εθνικής Ανδρών και είδαμε από την πρώτη μέρα ένα γήπεδο με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια, γιατί θα τον αναγκάσουμε κι εμείς με την απόδοσή μας».