Παπαθεοδώρου: «Πρόσωπο αντάξιο του ονόματος»

Την Πέμπτη η Εθνική Εφήβων ρίχνεται στη μάχη του Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος με πρώτη αντίπαλο την Τσεχία. Τα αγόρια του Ηλία Παπαθεοδώρου ταξιδεύουν σήμερα με προορισμό τη Ρίγα της Λετονίας εκεί όπου θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης μέχρι τις 28 Ιουλίου. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και για το Πανευρωπαϊκό που είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά:
Για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που ξεκινάει την Πέμπτη:
«Είναι μία διοργάνωση κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε προετοιμαστεί εδώ και έναν μήνα γα τη συγκεκριμένη διοργάνωση ώστε να είμαστε έτοιμοι την στιγμή που πρέπει. Τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη και επίπονη προσπάθεια. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από την διάθεση και την συγκέντρωση που έδειξαν όλες τις ημέρες. Είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας».

Για την πορεία της προετοιμασίας:
«Η προετοιμασία ξεκίνησε στο Μέτσοβο με σκληρές και διπλές προπονήσεις σχεδόν καθημερινά. Παίξαμε 8 φιλικά παιχνίδια από τα οποία βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα για το που υστερούμε και τι πρέπει να διορθώσουμε ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Το τελευταίο δεκαήμερο δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι πολύ κι έχουμε συζητήσει με τους παίκτες. Τα παιδιά έχουν κατανοήσει και έχουν διάθεση να διορθώσουμε πράγματα προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι».

Για τον όμιλο που μας φέρνει αντίπαλους με Ρωσία, Τσεχία και Βοσνία:
«Η Τσεχία έχει καλό υλικό και δεν είναι τυχαίο ότι 6 παίκτες της ήταν βασικοί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U19 που έγινε. Η Ρωσία είναι μία παραδοσιακή δύναμη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και παρουσιάζεται πάντα δυνατή. Η Βοσνία έχει γνωστό προπονητή σε εμάς, καθώς είναι ο κόουτς του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μάρκοβιτς. Έχει τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής  γιουγκοσλάβικης σχολής που στηρίζεται στα καλά ατομικά βασικά χαρακτηριστικά.
Το σύστημα διεξαγωγής βέβαια έχει αλλάξει, καθώς διαφοροποιήθηκε ο τρόπος που προκρίνεται μία ομάδα. Πλέον ο όμιλος δεν καθορίζει 100% την πορεία».

Για τους στόχους που έχει η Εθνική:
«Ο πρώτος στόχος είναι να έχουμε μία ομάδα που θα δίνει τα πάντα κάθε δευτερόλεπτο, θα παλεύει κάθε ματς και θα παρουσιάζει ένα πρόσωπο αντάξιο αυτού που αντιπροσωπεύει το όνομα της Ελλάδας στο μπασκετικό χάρτη. Μπορούμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πάρουμε κάποια αποτελέσματα που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε στο Πανευρωπαϊκό. Είναι σημαντικό για εμάς να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι παίκτες και ποια παιδιά μπορούν με δουλειά στο μέλλον να στελεχώσουν την αντρική ομάδα».