Παπαργυρόπουλος: «Ηταν καλύτερο και για τους δύο. Ηταν δύσκολο.»

Το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής του Εσπερου Λαμίας, ήταν το τελευταίο για τον Ρήγα Παπαργυρόπουλο καθώς  αποσύρθηκε απ’ την ενεργό δράση. Ο πρώην – πλέον- φόργουορντ μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση και την πορεία του στη συνέχεια.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόσυρσή του: «Μετά από 5 χρόνια στην ομάδα πήρα την απόφαση ν’ αποχωρήσω, γιατί οι επαγγελματικοί λόγοι μου είναι πολλοί. Έχω κάποια πράγματα ανοιχτά, οπότε αυτό δε με βοηθούσε να είμαι στην ομάδα καθημερινά, έχασα αρκετές προπονήσεις. Με τον Γιάννη Σοφογιάννη, που είμαστε και φίλοι εκτός από παίκτης και προπονητής, δεν το αποφασίσαμε μαζί, απλά του το ανακοίνωσα. Όσο να ‘ναι δε μπορώ ν’ ανταπεξέλθω πια σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας, οπότε ήταν καλύτερο και για τους δύο. Ήταν δύσκολο. Αν δεν είχα κάτι άλλο εννοείται ότι θα έμενα να βοηθήσω την ομάδα, αλλά έχω ένα μαγαζί μ’ ένα φίλο, «τρέχω» κάποιες ακαδημίες, οπότε δε με βοηθάει αυτό να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Έτσι αποφάσισα ν’ αποχωρήσω, ώστε κάνει η ομάδα το «βήμα» παραπάνω μ’ ένα νεότερο παιδί που θέλει να δώσει το καλύτερο που μπορεί για τον Έσπερο».

Για το τι κρατάει απ’ το μπάσκετ: «Κρατάω φιλίες. Οι φιλίες που μπορείς να κάνεις μέσα απ’ τον αθλητισμό, παρέες και γενικά γνωριμίες που θ’ αντέξουν στο χρόνο, είναι το καλύτερο απ’ όλα. Φυσικά υπάρχουν αρκετές αναμνήσεις σε αθλητικό και αγωνιστικό επίπεδο, με πολλές ομάδες. Υπάρχουν παιδιά μέσα σ’ αυτά τα χρόνια με τα οποία κρατάω ακόμα επαφές ή είμαστε κολλητοί. Όλοι μου οι κολλητοί είναι απ’ το μπάσκετ, 3-4 παιδιά, οπότε αυτό θα κρατήσω απ’ το μπάσκετ».

Για τις ωραιότερες στιγμές που κρατάει αγωνιστικά: «Παλαιότερα ήμουν 10 χρόνια στον Πανιώνιο και πήραμε δύο πρωταθλήματος Ελλάδος στα παιδικά μου χρόνια. Σε αντρικό επίπεδο και η πρώτη μου χρονιά στον Αμύντα ήταν πολύ καλή και στον Δούκα το ίδιο, όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και φιλιών και παρεών. Φυσικά, στον Έσπερο Λαμίας ήταν πολλά τα χρόνια και έχουμε περάσει πολύ καλές στιγμές. Η πρώτη και καλύτερη όμως είναι η άνοδος με τον Έσπερο Λαμίας απ’ τη Γ’ στη Β’ Εθνική».

Για τη σχέση του με τον Έσπερο Λαμίας: «Με την ομάδα «δέθηκα» απ’ την πρώτη στιγμή. Είχαμε ίδιο τρόπο σκέψης και με τον Γιάννη (σ.σ. Σοφογιάννη) και με τους ανθρώπους της διοίκησης. Όταν ήρθα σε συμφωνία και τους γνώρισα από κοντά, «δέσαμε» αμέσως. Δέχτηκαν και τον τρόπο παιχνιδιού μου που είναι λίγο πιο έντονος. Όταν κάποια πράγματα κρατιούνται και εκτός γηπέδου, δημιουργείται μια αγάπη».

Για το αν θα γίνει προπονητής στο μέλλον: «Με τα παιδιά τα πάω καλύτερα είναι η αλήθεια. Μ’ αρέσει αυτό, το κάνω από μικρός είτε με camp, είτε με κατασκηνώσεις. Μ’ αρέσει και γι’ αυτό θα το ακολουθήσω. Τώρα αν στο μέλλον έρθει κάτι άλλο σε αντρικό επίπεδο, δεν το γνωρίζω και δεν ξέρω αν το θέλω κιόλας. Θα φανεί στην πορεία».