Παπαχρήστος: «Τους μάγκες τους κάναμε περισσότερο μάγκες»

Οι φιλοδοξίες και τα όνειρα του περασμένου καλοκαιριού εξανεμίστηκαν στην πορεία. Η τελική κατάταξη μπορεί να έφερε τον ΓΣ Λάρισας εντός στόχων (3η θέση), όμως η χρονιά κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν, με τον Γιάννη Παπαχρήστο να είναι αποκαλυπτικός. Ο έμπειρος παίκτης μιλά στο infobasket.gr δίχως να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Μιλά για όλα όσα βίωσε σε μία χρονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη αγωνιστικά, όμως εκτός παρκέ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

Δεν είχε ηρεμία, όπως αναφέρει ο έμπειρος παίκτης, που αναφέρεται στους «… μάγκες που τους κάναμε περισσότερο μάγκες», καθώς και στο αμφίβολο μέλλον της ομάδας που ο ίδιος «υπηρέτησε» βάζοντας ακόμη και την υγεία του κάτω από τις ανάγκες της!

papachristos_giannis_gslΗ πορεία του στα μπασκετικά μονοπάτια είναι μακρά. Οι εικόνες που έχει αποκομίσει μπόλικες και μπορεί να μιλά, άφοβα. Αυτό, άλλωστε κάνει πάντοτε. Και τώρα, λοιπόν ο Γιάννης Παπαχρήστος ακολουθεί την ίδια τακτική, όντας αποκαλυπτικός για τη χρονιά που είχε στον ΓΣΛ και τις συνθήκες που πέρασε στην ομάδα. Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του, κάποιοι εκ των οποίων επέλεξαν να αποχωρήσουν πριν καλά-καλά τελειώσει η σεζόν! Δεν παραλείπει μάλιστα μέσω του infobasket.gr να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της Λάρισας, ενώ αφήνει ανοικτή την πόρτα παραμονής στην… πόλη! «Φυσικά και είμαι ανοιχτός στις προτάσεις. Πολύ περισσότερο από ομάδες της Λάρισας», τονίζει…

“Χρονιά διαφορετική και πρωτόγνωρη”

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε, όμως ένας αθλητής πάντα αγωνίζεται για τη νίκη, η οποία μάλιστα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήρθε και εύκολα. Δεν είναι ότι κάναμε κάτι το τρομερό, δεδομένου όμως των συνθηκών, αυτό που πετύχαμε είναι πολύ σημαντικό. Ημασταν πληγωμένοι και το θηρίο όταν το σκοτώσεις γίνεται επικίνδυνο». Δεν είναι από εκείνους τους αθλητές που στερείται αναγνώρισης και επιτυχιών. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε όμως είχε μία ιδιαιτερότητα που την κάνει ξεχωριστή.

«Αυτοσκοπός δεν είναι τα λεφτά. Στόχος μου είναι να πάρω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ. Να είμαι σε μία σωστή ομάδα, να είμαι με ανθρώπους που γνωρίζουν το άθλημα και ξέρουν να διοικούν. Για μένα η σεζόν που πέρασε είναι από τις πιο πετυχημένες της ζωής μου, έτσι τουλάχιστον όπως εξελίχθηκε. Για να το κάνεις εικόνα, σκέψου να παίζεις με το Ηράκλειο, το οποίο είχε στον πάγκο του 20 άτομα και εμείς 10 και δεν είχαμε ούτε νερό να πιούμε. Είναι απίστευτο συναίσθημα, μετά το παιχνίδι και ενώ είσαι 36, να σου λένε τι θα κάνεις του χρόνου. Για μένα η χρονιά ήταν διαφορετική και το πρωτόγνωρη», τονίζει ο έμπειρος

gslarisas_gameΟ ΓΣΛ ξεκίνησε με φιλοδοξίες και όνειρα το περασμένο καλοκαίρι, για την άνοδο. «Με αυτό το σκεπτικό υπήρχε στην αρχή, αλλά γενικότερα υπάρχει μιζέρια στη Λάρισα. Αν η ομάδα είχε την ηρεμία που χρειαζόταν μπορεί να έφτανε και πρώτη».

Η νέα αρχή που έγινε πριν ένα χρόνο προμήνυε κάτι καλό. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, αφού τα προβλήματα έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους. «Τις τελευταίες έξι βδομάδες πήγαινα μόνο στα παιχνίδια, χωρίς προπονήσεις. Κάθε κομμάτι της ομάδας ήταν χρήσιμο. Αν έλειπε έστω ένας δεν θα τα καταφέρναμε. Τα παιδιά δεν έφυγαν αλλά με τον τρόπο τους τα διώξανε. Και θα μου πεις εσύ γιατί δεν έφυγες, γιατί έτσι είμαι εγώ. Είναι η δουλειά μου και γουστάρω να την κάνω. Είναι αυτό που κάνω, το αγαπάω».

“Θα πληρώσω την επέμβαση από τα λεφτά
που μου χρωστούν, δεν θέλω χάρες”

Αυτά που αναφέρει ο έμπειρος φόργουορντ δεν είναι μόνο λόγια. Η αγάπη του για το μπάσκετ, αλλά και η υπευθυνότητά του φανερώνονται και από τις πράξεις του. «Από τις αρχές Νοεμβρίου αγωνιζόμουν έχοντας πρόβλημα. Είχα κήλη και έπρεπε να χειρουργηθώ κάτι που έκανα πριν από λίγες μέρες. Την επέμβαση, επειδή δεν θέλω χάρες, θα την πληρώσω από τα λεφτά μου, από αυτά που μου χρωστούν. Κανείς όμως δεν γνώριζε το πρόβλημά μου, μόνο ο γιατρός μου και ο Κολτσίδας. Ο γιατρός μου με ρωτούσε πως έπαιζα αφού άλλοι δεν μπορούν καν να περπατήσουν»!

Η ήττα από την ΑΕΛ ήταν η αρχή των προβλημάτων, τα οποία με τον πέρασμα των μηνών διογκώνονταν. Οι παίκτες αντιμετώπιζαν δυσκολίες διαβίωσης και έτσι η λαρισινή ομάδα έφτασε στο σημείο να έχει μόλις στο ενεργητικό της επτά αθλητές. Σε αυτήν την κατάσταση οδηγήθηκαν από «… την ανυπαρξία όλων. Στα μέσα της χρονιάς βγάλαμε μία ανακοίνωση η οποία τα «έβαζε» με έναν άνθρωπο. Με αυτήν την κίνηση κάναμε μία αρχή. Όλα ξεκινούν από το Α και το Ω μιας ομάδας, ο οποίος επειδή πίστεψε πως κάποιος τον κορόιδεψε, είπε πως δεν μας πληρώνει. Η κατάσταση είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που η καθημερινότητα των παικτών εκτός γηπέδου ήταν πολύ δύσκολη και όλοι καταλαβαίνουν και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι εννοώ».

“Να βρεθεί λύση για να μην πάει
χαμένη η δουλειά που έγινε”

Αυτό περισσότερο που τον ενοχλεί είναι το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, η κοροϊδία. «Δεν έχω υπογράψει τίποτα, όπως σχεδόν όλοι μας, γιατί φοράμε παντελόνια. Υποτίθεται ότι κάναμε ένα νέο ξεκίνημα, σ΄ έναν ιστορικό σύλλογο, αλλά που είναι όλα αυτά; Βγαίνεις τρίτος έχοντας επτά παίκτες στο ρόστερ σου και τους υπολοίπους να έχουν αποχωρήσει για τους λόγους που ανέφερα», προσθέτει ο Γιάννης Παπαχρήστος και συνεχίζει: «Μας παρακάλαγαν να ανέβουμε κατηγορία και τώρα δεν ξέρουμε αν μπορεί καν να αγωνιστεί στην Α2. Τους μάγκες τους κάναμε περισσότερο μάγκες, αλλά τους τσάμπα μάγκες δεν μπορούμε να τους κάνουμε μάγκες. Η αλήθεια υπάρχει.

Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της και δεν ξέρουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Το θέμα είναι να βρεθεί μια λύση γιατί θα είναι κρίμα να πάει χαμένη όλη η δουλειά που έγινε. Εγώ προσωπικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Λάρισας γιατί βγήκα να πουλήσω εισιτήρια για να βοηθήσω την ομάδα. Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη όταν μία ομάδα ξεκινά με 14 παίκτες και τελειώνει με επτά. Ξέρω τα λάθη μου και τα αναγνωρίζω. Όμως έπεται και συνέχεια… Ο έξυπνος άνθρωπος κάνει διαφορετικά λάθη, ο βλάκας τα ίδια».

gslarisas_game 1Εκείνος δεν το βάζει κάτω, οι δυσκολίες δεν τον… αγγίζουν, αντίθετα πεισμώνει. «Ολο αυτό που έγινε πέρυσι μου δίνει κίνητρο για τη νέα χρονιά. Εχουμε μάθει και με τα πολλά και με τα λίγα. Τώρα το μόνο που θέλω, είναι σε όποια ομάδα και να πάω να τη βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, με όλη μου τη καρδιά».

Διανύουμε τη μεταγραφική περίοδο και εκείνος βρίσκεται υπό σκέψη για το επόμενο βήμα του. Η Λάρισα είναι η αγάπη του και εκτός από τον ΓΣΛ υπάρχει και το αντίπαλο δέος της πόλης που είναι η ΑΕΛ. Τι θα γίνει αν του χτυπήσει την πόρτα; «Φυσικά και είμαι ανοιχτός στις προτάσεις. Πολύ περισσότερο από ομάδες της Λάρισας. Γιατί η ομάδα μου είναι η Λάρισα, όποια και αν είναι αυτή»…