Επειτα από μία εβδομάδα διακοπής το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι την Κυριακή και το Ψυχικό καλείται να ξεπεράσει εντός έδρας το εμπόδιο του Έσπερου Λαμίας. Σκοπό των «κυανοκίτρινων» είναι να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα από τον Αετό και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην κορυφή της βαθμολογίας, περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν.

Όμως τα προβλήματα έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους καθώς ο Γιώργος Ρεμεντέλας βλέπει τον Χρήστο Μπάρμπα να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα ο έμπειρος γκαρντ να τίθεται εκτός μάχης για το κυριακάτικο παιχνίδι με τους νεοφώτιστους.

Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τους Κώστα Κεφαλά και Γιάννη Ψαθά καθώς αμφότεροι ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που τους κράτησαν εκτός προπονήσεων για λίγες ημέρες και δήλωσαν «παρών» για την Κυριακή.

Ο προπονητής του Ψυχικού αναφερόμενος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση με τον Έσπερο Λαμίας δήλωσε: «Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ξαναμπαίνουμε σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην υποβαθμίζουμε τη σημασία κανενός παιχνιδιού γιατί στην τελική ευθεία στην οποία βρίσκεται το πρωτάθλημα πρέπει να έχουμε μηδενικές απώλειες, αν θέλουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο της ανόδου», και συνέχισε: «Με την εμπειρία των παικτών του ο Έσπερος Λαμίας έχει καταφέρει να κάνει κάποιες σημαντικές νίκες και να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός. Θεωρώ, πάντως, πως αν δείξουμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο δεν θα κινδυνεύσουμε. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να επιβάλλουμε πλήρως τον ρυθμό μας».