pinakasΤέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της Β’ Εθνικής και η μάχη για τη σωτηρία στο νότιο όμιλο για κάποιες ομάδες ξεκαθαρίζει, για κάποιες άλλες όμως μπερδεύεται.

Η ουσία είναι ότι μέχρι στιγμής μόνο δύο ομάδες έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά (Πόλις και Ιωνικός Ν.Φ.), συνεπώς υπάρχουν αυτή τη στιγμή 7 που θεωρητικά ή πρακτικά μάχονται για να σωθούν. Οχι φυσικά με τις ίδιες πιθανότητες και αυτό ακριβώς θα εξετάσουμε παρακάτω…

Η ανάλυση των ομάδων

ΑΜΥΝΤΑΣ

Νίκες-ήττες: 12-10
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Χολαργό 2-0, με Δούκα 2-0, με Ιλιον 2-0, με Περιστέρι 1-1 (+16), με Μαρούσι 0-1 (-7).
Ο αγώνας-κλειδί: Δεν υπάρχει. Λογικά δεν θα χρειαστεί καν να κάνει νίκη για να σωθεί.
Με λίγα λόγια: Μετά την 4η σερί νίκη επί του Πανερυθραϊκού, ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Πλέον δεν κινδυνεύει άμεσα, παρά μόνο σε ένα… σενάριo επιστημονικής φαντασίας: εάν χάσει και τα τέσσερα παιχνίδια του και παράλληλα κάνει το Ιλιον 4 στα 4 μέχρι τέλους.

ΜΑΡΟΥΣΙ

Νίκες-ήττες: 11-11
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Νήαρ Ηστ 1-1 (+1), με Δούκα 1-1 (+7), με Ιλιον 1-0 (+15), με Αμύντα 1-0 (+7), Περιστέρι 1-1 (-7), με Χολαργό 0-2.
Ο αγώνας-κλειδί: Ο επόμενος, με την Ενωση Ιλίου.
Με λίγα λόγια: Τα πράγματα είναι απλά. Σε περίπτωση που νικήσει μεθαύριο το Ιλιον όχι μόνο θα σωθεί αυτομάτως, αλλά θα κάνει και… χάρη στις υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την παραμονή! Το ματς του Ιλίου είναι κομβικής σημασίας, λοιπόν, για την υπόθεση-παραμονή. Σε περίπτωση ήττας, πάλι θα έχει την κατάσταση στα χέρια του, ειδικά αν κρατήσει τη διαφορά με την οποία νίκησε στον πρώτο γύρο (+15). Το Μαρούσι θα μπλέξει σοβαρά μόνο εάν ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη από 15 πόντους.

ΔΟΥΚΑΣ

Νίκες-ήττες: 10-12
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Περιστέρι 2-0 (+19), με Ιλιον 1-1 (+9), με Νήαρ Ηστ 1-1 (+2), με Μαρούσι 1-1 (-7), με Αμύντα 0-2, με Χολαργό 1-0 (+5).
Ο αγώνας-κλειδί: Με τον Χολαργό (εντός έδρας), για την 25η αγωνιστική.
Με λίγα λόγια: Ετσι όπως τα… έκανε, βρέθηκε σε επικίνδυνη, πλην όμως ελεγχόμενη θέση. Εχει με το μέρος του τις περισσότερες ισοβαθμίες και συνεπώς το πάνω χέρι στην κατάσταση. Από τη στιγμή που πάρει τα δύο παιχνίδια στο γήπεδο του (με Ιωνικό Ν.Φ. και Χολαργό), δεν θα έχει πρόβλημα.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Νίκες-ήττες: 10-12
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Μαρούσι 2-0, με Νήαρ Ηστ 2-0, με Ιλιον 1-1 (+10), με Αμύντα 0-2, με Περιστέρι 1-0 (+16), με Δούκα 0-1 (-5).
Ο αγώνας-κλειδί: Με τον Δούκα (εκτός έδρας), για την 25η αγωνιστική.
Με λίγα λόγια: Η νίκη επί του Ηρακλείου τον έβαλε σε πλεονεκτική θέση, όπως και η… απομάκρυνση του Αμύντα, τον οποίον θέλει να αποφύγει σε κάθε ισοβαθμία. Ο Χολαργός έχει με το μέρος του όλες τις υπόλοιπες ισοβαθμίες (πλην αυτής με τον Δούκα) και λογικά θα χρειαστεί μία ή δύο νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν η μία γίνει επί του Πόλις (την 26η αγωνιστική), το ερώτημα είναι αν μπορεί να κάνει την άλλη (εκτός με Περιστέρι, Δούκα και εντός με Εθνικό) ή θα χρειαστεί δύο ήττες του Ιλίου. Οπως και να ‘χει, βρίσκεται σαφώς σε ευνοϊκή θέση.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Νίκες-ήττες: 10-12
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Μαρούσι 1-1 (+7), με Αμύντα 1-1 (-16), με Ιλιον 1-1 (-10), με Δούκα 0-2 (-19), με Νήαρ Ηστ 0-2, με Χολαργό 0-1 (-16).
Ο αγώνας-κλειδί: Ο επόμενος, με τον Χολαργό.
Με λίγα λόγια: Μόνο άνετα δεν θα πρέπει να νιώθει. Εχει το μειονέκτημα σε όλες τις ισοβαθμίες πλην αυτής με το Μαρούσι και γι’ αυτό το λόγο το επόμενο παιχνίδι με τον Χολαργό μοιάζει με “τελικό”. Σε περίπτωση που το πάρει, θα παραμείνει πάνω από το Ιλιον, αν και δεν βοηθάει το γεγονός ότι έχει στη συνέχεια δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας. Σε περίπτωση ήττας από τον Χολαργό θα γίνει αυτομάτως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

Νίκες-ήττες: 9-13
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Περιστέρι 1-1 (+10), με Δούκα 1-1 (-9), με Χολαργό 1-1 (-10), με Νήαρ Ηστ 1-0 (+5), με Αμύντα 0-1 (-7), με Μαρούσι 0-1 (-15).
Αγώνας-κλειδί: Οι δύο επόμενοι, με Μαρούσι (εντός έδρας, 23η αγωνιστική) και Νήαρ Ηστ (εκτός έδρας, 24η αγωνιστική).
Με λίγα λόγια: Τα κακά νέα είναι ότι βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες και έχει χάσει τις περισσότερες ισοβαθμίες. Τα καλά νέα είναι ότι έχει καλύτερο πρόγραμμα από τον Χολαργό και το Περιστέρι, τους κύριους αντιπάλους του. Οι τρεις νίκες αποτελούν δύσκολο, πλην όμως εφικτό στόχο. Αν τον “πιάσει” λογικά θα σωθεί. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο δύσκολα θα επιβιώσει. Ακόμα και εάν κάνει δύο νίκες.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Νίκες-ήττες: 7-15
Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες
: Με Περιστέρι 2-0, με Μαρούσι 1-1 (-1), με Δούκα 1-1 (-2), με Χολαργό 0-2, με Ιλιον 0-1 (-5).
Αγώνας-κλειδί: Ολοι.
Με λίγα λόγια: Με τέσσερις αγώνες να απομένουν, τρεις νίκες να τη χωρίζουν από τη γραμμή της σωτηρίας και δύο ομάδες να πρέπει να “βάλει” από κάτω, είναι προφανές ότι η Νήαρ Ηστ επιζητεί ένα θαύμα. Επί της ουσίας, θα χρειαστεί να “πιάσει” το Περιστέρι και το Ιλιον. Κάτι που μπορεί να μην συμβεί ακόμα κι αν κάνει 4 στα 4 μέχρι τέλους…

Οι αγώνες που απομένουν

23η αγ/κή 24η αγ/κή 25η αγ/κή 26η αγ/κή
ΑΜΥΝΤΑΣ (12-10) Ιωνικός Ν. Μαρούσι* Νήαρ Ηστ Ιωνικός Ν.Φ.*
ΜΑΡΟΥΣΙ (11-11) Ενωση Ιλίου* Αμύντας Ιωνικός Ν.* Πανερυθραϊκός
ΔΟΥΚΑΣ (10-12) Ιωνικός Ν.Φ. Αετός* Χολαργός Ηράκλειο*
ΧΟΛΑΡΓΟΣ (10-12) Περιστέρι* Εθνικός Δούκας* Πόλις
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (10-12) Χολαργός Ηράκλειο* Πανερυθραϊκός* Εθνικός
ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (9-13) Μαρούσι Νήαρ Ηστ* Ιωνικός Ν.Φ. Αετός*
ΝΗΑΡ ΗΣΤ (7-15) Πόλις* Ενωση Ιλίου Αμύντας* Ιωνικός Ν.

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια