polemis_tsapasΜε το τρίπτυχο συνέπεια, σκληρή δουλειά και καλή παρέα να τον χαρακτηρίζει ο Φάρος πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη άνοδο μέσα σε δύο χρόνια. Η ομάδα από το Κερατσίνι αν και νεοφώτιστη στις εθνικές κατηγορίες κατάφερε να πάρει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου από τον 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής. Ο τεχνικός της ομάδας, Ανδρέας Πολέμης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά:

Για την άνοδο του Φάρου για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β’ εθνική παρότι ήταν νεοφώτιστος στις εθνικές κατηγορίες:
“Η αλήθεια είναι ότι και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ομάδα που θα μπορούσε να παίζει στο επίπεδο της Γ’ εθνικής. Φέτος από την αρχή στήσαμε μία ομάδα με στόχο την άνοδο και στην πορεία μας ευνόησε το γεγονός ότι ανέβαιναν 2 ομάδες. Τα καταφέραμε.
Κρατήσαμε έναν κορμό παικτών από την περσινή ομάδα και πήραμε 2-3 παιδιά που μας βοήθησαν να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση (Βαγγέλη Τσάπα και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου), τον συνεργάτη μου Γιώργο Λειβάδη που ήταν δίπλα μου, τον φροντιστή Δημήτρη

Μπεράτη και φυσικά όλους τους αθλητές για τα όσα καταφέραμε. Το βασικό και κυρίαρχο σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν ότι ήμασταν μία παρέα που μας βοήθησε στα κενά διαστήματα του πρωταθλήματος να έχουμε ένα καλό κλίμα”.

Για το μυστικό της επιτυχίας που οδηγεί τον Φάρο σε συνεχόμενες ανόδους:
“Θεωρώ ότι το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα είναι αυτό που συντηρεί τα παιδιά να θέλουν να μείνουν κι άλλα παιδιά να θέλουν να έρθουν για να συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια. Σημαντικό είναι επίσης ότι οικονομικά υπάρχει συνέπεια κι επίσης το γεγονός ότι έχουμε ένα δικό μας γήπεδο”.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί στον σύλλογο για το μέλλον:
“Θέλουμε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα στη Β’ εθνική. Θα κρατήσουμε μία βάση παικτών από την υπάρχουσα ομάδα και θα την εμπλουτίσουμε με 3-4 παίκτες που θα μας βοηθήσουν να είμαστε στα υψηλά στρώματα του πρωταθλήματος. Εύχομαι στα παιδιά που δεν θα μείνουν στην ομάδα καλή συνέχεια και τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς”.