Προπονητής για μια εβδομάδα…

albanis-stratisΠροπονητής… για μια εβδομάδα, έγινε ο Στρατής Αλμπάνης στον πάγκο της Γέρας και η ομάδα κατέκτησε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο μυτιληνιός τεχνικός κατέχει άπταιστα τα κόλπα των συστημάτων και του σκάουτιγκ παρόλα αυτά δεν τα είχε εφαρμόσει μέχρι στιγμής στην ομάδα της Γ εθνικής από… πρώτο χέρι. Καθόταν πάντα δίπλα στον καπετάνιο και με τις χρήσιμες συμβουλές του έβαζε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια του συλλόγου. Οταν όμως το καράβι έμεινε μια… Τρίτη χωρίς κυβερνήτη, ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Ανδριώτης του ανέθεσε να αναλάβει αυτός το τιμόνι και να οδηγήσει το σύνολο των Γεραγωγιτών μέχρι τη Χίο.

Εκεί η αποστολή έκανε τη δουλειά της και αυτός πήρε το βάφτισμα του πυρός, με τον πιο θετικό τρόπο. Τέλειωσε όμως εκεί η δουλειά του, η θα συνεχίσει να δίνει εντολές μέχρι το τέλος του ταξιδιού; Σε αυτό το ερώτημα αλλά και στο πως κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα να πανηγυρίσει μετά από δυο ήττες, απάντησε ο νεαρός προπονητής στο infobasket.gr

Όσον αφορά την πρώτη νίκη της Γέρας στο φετινό πρωτάθλημα ο Στρατής Αλμπάνης ανέφερε:

Η αλήθεια είναι ότι στη Χίο πήγαμε με αρκετά προβλήματα. Από την αρχή της εβδομάδας η ομάδα είχε μείνει χωρίς προπονητή και το βασικό μας 4αρι, δηλαδή ο Γιάννης Ζεστός ξέραμε ότι δεν θα μπόρεσε να ακολουθήσει την αποστολή στο γειτονικό νησί, για οικογενειακούς λόγους. Όλα αυτά έκαναν το έργο της Γέρας ακόμα πιο δύσκολο. Παρόλα αυτά, την εβδομάδα πριν το παιχνίδι μίλησα με τους παίκτες και τους ανθρώπους του συλλόγου και όλοι μαζί αποφασίσαμε να παλέψουμε γι αυτό το ματς. Δουλέψαμε αρκετά πράγματα, τα οποία μας είχε καθοδηγήσει από πριν ο κόουτς, (Γιώργος Καραμβάλης) και αυτά προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε και στο παιχνίδι με τον ΒΑΟΛ.

Όσον αφορά το ματς της 3ης αγωνιστικής, σημαντική ήταν η παρουσία από πλευράς Αγγελόπουλου, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και μας βοήθησε πολύ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και τα υπόλοιπα παιδιά όμως προσπάθησαν όσο μπορούσαν για αυτή τη νίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος για εμάς. Κακά τα ψέματα ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και ήμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και το φέραμε εις πέρας, παίρνοντας το πολύτιμο αυτό «διπλό».

Την επόμενη Κυριακή η Γέρα σας έχει ρεπό, αυτό βοηθάει την ομάδα να ανασυνταχτεί και να κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ίκαρο νέας Σμύρνης;

Το ότι ακολουθεί ρεπό στο πρόγραμμα βοηθάει τους ανθρώπους της ομάδας να σχεδιάσουν κάποια πράγματα με περισσότερη προσοχή. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση μου έκανε πρόταση να παραμείνω στο τιμόνι ως Α΄ προπονητής, όμως αποφάσισα να μην την αποδεχτώ. Υπάρχει όμως αρκετός χρόνος ώστε οι ιθύνοντες να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις και να βρουν αντικαταστάτη, ο οποίος θα βοηθήσει το σύνολο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.