Ρεμεντέλας: «Γιγαντώνονται στα μάτια μου»

Αν και νεοφώτιστο στη Β’ εθνική το Ψυχικό πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού δείχνοντας ότι μπορεί να στοχεύει και ακόμα ψηλότερα. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε την Κυριακή της ΑΕΚ με 88-87 και πλέον μοιράζονται τη κορυφή της Β’ εθνικής του νότιου ομίλου. Ο τεχνικός του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας, ο οποίος διανύει τον 10ο χρόνο του στο τιμόνι της ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της αήττητης ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ ήταν αήττητη μεν αλλά είχε δώσει δείγματα ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% των τεράστιων δυνατοτήτων της. Σε κάποια παιχνίδια δυσκολεύτηκε να κερδίσει με αποκορύφωμα τον αγώνα με τον Αετό. Εκεί καταλάβαμε ότι αν εμείς κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κι η ΑΕΚ δεν βρεθεί σε καλή μέρα ίσως μπορούσαμε να κερδίσουμε.
Για να τα λέμε όλα βέβαια χρειαστήκαμε και την βοήθεια της τύχης. Οι αντίπαλοι μας είχαν 3/8 βολές στα τελευταία 2 λεπτά και το σημαντικό ήταν οι 0/2 που είχε ο Πολυτάρχου 17 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Στη συνέχεια καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και το μομέντουμ του αγώνα γύρισε υπέρ μας. Τότε το πιστέψαμε όλοι ότι μπορούμε να κερδίσουμε και περισσότερο οι παίκτες μου που μπήκαν με τρομερή ψυχολογία. Αυτή η νίκη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά γιατί αθλητές όπως οι Πέττας και Κολώκας έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Μέσα από αυτόν τον αγώνα ανακαλύψαμε ψυχικές δυνάμεις σε όλα τα παιδιά της ομάδας κι αυτό είναι κάτι που τους γιγαντώνει στα μάτια μου και μας ατσαλώνει σαν ομάδα».

Για την εξαιρετική πορεία του νεοφώτιστου Ψυχικού στη Β’ εθνική:

«Το καλοκαίρι χτίσαμε μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και να πάρει το πρωτάθλημα στη Γ’ εθνική αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να κάνεις ομάδα που να μπορεί να κάνει καλή πορεία και στη Β’ εθνική. Οι δύο ομάδες που ανεβαίνουν από τη Γ’ εθνική έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν καλό πρωτάθλημα και στη Β’. Μέσα μου παρότι αντιληφθήκαμε γρήγορα ότι ο όμιλος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και ίσως πιο δύσκολος από τα προηγούμενα χρόνια, ήμουν βέβαιος ότι θα σταθούμε τουλάχιστον αξιοπρεπώς για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι όντας αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο σωματείο γνώριζα ότι υπάρχει υγεία, ενώ ο δεύτερος είναι ότι με την έναρξη της προετοιμασίας και καθώς περνούσε ο χρόνος διαπίστωνα καθημερινά ότι οι καλοκαιρινές επιλογές αποδεικνύονται εξαιρετικές τόσο σε ταλέντο όσο και σε χαρακτήρα. Αυτοί οι δύο άξονες επιβεβαίωναν την προσδοκία μου για μία καλή παρουσία».

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν κι αυτούς που υπάρχουν πλέον:

«Οι στόχοι μας σε σχέση με την μέχρι στιγμής πορεία μας δεν αλλάζουν. Την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε στο γήπεδο ζήτησα από τους παίκτες μου να εμπεδώσουμε και να κατανοήσουμε την έννοια της λέξης σεβασμός και να την κάνουμε κτήμα μας, ώστε με μπροστάρη αυτή την ιδέα να θέτουμε ως στόχο όλοι μαζί να διακρινόμαστε καθημερινά στις προπονήσεις και φυσικά τη στιγμή των αγώνων. Η διάκριση δεν έχει να κάνει με νίκη ή ήττα γιατί στα μάτια μου οι παίκτες μου θα ήταν νικητές ακόμα κι αν είχαν χάσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όταν λέμε διάκριση εμείς εννοούμε να καταθέτουμε κάθε φορά το 100% των δυνατοτήτων μας. Αυτός ήταν και παραμένει ο αντικειμενικός στόχος του Ψυχικού και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ό,τι καλύτερο έρθει είναι καλοδεχούμενο».