Ρεντίκας: «Θα πεθάνουμε προσπαθώντας»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα της Α2, το πείσμα του Αρκαδικού να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και να φτάσει στον στόχο του, αλλά και για την Τρίπολη και για το κοινό της ομάδας μίλησε σε συνέντευξή στο επίσημο σάιτ του συλλόγου του ο Λιθουανός γκαρντ  Ρεντίκας Ντοβίντας.

-Πώς σου φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα της Α2;

«Πρόκειται για μια πολύ, πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, με πολύ δυνατές ομάδες, προσηλωμένες στους στόχους τους. Έχω παίξει στην αντίστοιχη κατηγορία της Λιθουανίας και μπορώ να πω ότι δεν συγκρίνεται σε δυσκολία. Η ελληνική Α2 έχει εξαιρετικούς παίκτες και πολύ δυνατές ομάδες. Γι’ αυτό εμείς δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σαφώς στην αρχή της σεζόν όλα ήταν καινούρια για εμάς, τα πλάνα, οι παίκτες, νέος προπονητής, νέα συστήματα. Τώρα, όμως, έχουμε δέσει ως ομάδα, έχουμε προσαρμοστεί και θα πεθάνουμε προσπαθώντας να φθάσουμε στον στόχο μας».

-Πιστεύεις ότι ο Αρκαδικός θα φθάσει στον στόχο του;

«Όπως είπα, ή θα φθάσει, ή θα πεθάνει προσπαθώντας. Δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος, ανταγωνιζόμαστε πραγματικά δυνατές ομάδες που ξέρουν τι θέλουν, αλλά στο γήπεδό μας, με την αγάπη του κόσμου μας που μας υποστηρίζει τόσο πολύ δεν μας σταματάει τίποτα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και απολύτως αφοσιωμένοι στον στόχο μας, να βγάλουμε μπροστά τα φονικά μας ένστικτα και να κατατροπώσουμε κάθε αντίπαλο».

-Πώς σου φαίνεται η ζωή στην Τρίπολη;

«Α, είναι πάρα πολύ όμορφη η ζωή στην Τρίπολη! Σαφώς έχω ζήσει σε μικρότερες πόλεις, όταν έπαιζα στη Λιθουανία. Θυμάμαι, όταν ήταν να έρθω εδώ, έψαχνα να βρω την Τρίπολη στον χάρτη. Περνάω πάρα πολύ καλά εδώ, το φαγητό είναι εξαιρετικό, οι άνθρωποι πολύ φιλικοί. Τώρα πια ξέρω πού να πάω για φαγητό ή για καφέ και την χαίρομαι την πόλη. Πρέπει να πω, επίσης, ότι το κλαμπ του Αρκαδικού είναι μια οικογένεια. όλοι, από τη διοίκηση ως τους παίκτες, τους προπονητές και ολόκληρο το τιμ είναι πάντοτε δίπλα μας, είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό μας κάνει να περνάμε καλά. Δεν είναι όπως σε άλλες ομάδες, που η διοίκηση απλώς πληρώνει και δεν ασχολείται με τους παίκτες. Εξάλλου, όταν ζεις σε μικρότερες πόλεις, όπως στην Τρίπολη, έχεις τον χρόνο να κάνεις τις προπονήσεις σου αλλά και όλα τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν, χωρίς να χάνεις χρόνο σε μετακινήσεις. Περνάω πολύ καλά εδώ!».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Αρκαδικού.

«Να μην μας αφήσουν! Να είναι μαζί μας συνέχεια. Το κοινό του Αρκαδικού είναι θερμό και είναι συνέχεια μαζί μας όταν παίζουμε στη έδρα μας. Είναι ο έκτος παίκτης, με τις φωνές τους, με τον ενθουσιασμό τους. Τους χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι μαζί μας και παλεύουμε για να τους χαρίσουμε νίκες και να τους κάνουμε περήφανους. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να φθάσει ο Αρκαδικός εκεί που αξίζει να βρίσκεται».