Σε δημοπρασία εισιτήριο του τελικού του Ευρωμπάσκετ 1987 με υπογραφή Γκάλη!

Την ώρα που παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας της πάλαι ποτέ Ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης που αγωνίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ του 1987 προσπαθούν να… απαλύνουν τον πόνο τους για την ήττα από την εθνική Ελλάδας σ’ εκείνον τον αλήστου μνήμης τελικό, ο Δημήτρης Παπανικολάου κάνει το δικό του… colpo grosso. Ο πρώην διεθνής άσος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον «γκάγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη, ο οποίος και υπέγραψε ένα συλλεκτικό εισιτήριο του τελικού εκείνου, προκειμένου να δοθεί σε δημοπρασία.

Τα έσοδα αυτής της δημοπρασίας, όπως γνωστοποιεί ο Δημήτρης Παπανικολάου θα διατεθούν σ’ έναν συμπολίτη μας, που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας. Ο «Νικ» δεν αρνήθηκε να υπογράψει το εισιτήριο αυτό, που προσέφερε ο κάτοχός του (Λ.Σ. τα αρχικά του ονόματός του) και στον οποίο αξίζουν διπλά συγχαρητήρια. Πρώτα για την οξυδέρκειά του τότε να πετύχει ώστε να διατηρηθεί ακέραιο κατά την είσοδό του το εισιτήριο και δεύτερον να το παραχωρήσει προς δημοπράτηση για έναν τόσο σοβαρό λόγο.

«Καλησπέρα από την όμορφη Θεσσαλονίκη.

Αυτό το προ ολίγων λεπτών υπογεγραμμένο από τον Νικ εισιτήριο του τελικού Ευρωμπάσκετ 1987 μεταξύ Ελλάδας🇬🇷 και ΕΣΣΔ παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια ατόφιο αφού ο κάτοχος του Λ.Σ φίλος του @glynias55 διέκρινε ότι βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ιστορικά κοινωνική και όχι απλά αθλητική στιγμή και ζήτησε κατά την είσοδο του στο γήπεδο να το κρατήσει άκοπο.
Σήμερα τον ευχαριστούμε γιατί το προσφέρει σε δημοπρασία μέσω του Τσάριτυ Αιντολς προκειμένου ένας συμπολίτης μας κάτοικος Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω όγκου στον εγκέφαλο να λάβει το σύνολο του ποσού που θα δημοπρατηθεί και που το έχει ανάγκη.
Ευχαριστώ και πάλι προσωπικά τον Νικ αφού όταν του ζήτησα τελευταία φορά 14 μήνες πριν <κάτι δικό του>. έστειλε μια υπογεγραμμένη ρέπλικα φανέλα επίσης του 87 η οποία και δημοπρατήθηκε έναντι 8.500 € με το σύνολο του ποσού τότε να κατατίθεται στο Ε.Σ.Υ
34 χρόνια μετά τον άθλο του 1987 και 32 χρόνια μετά τον άθλο του 1989 σε ουδέτερη χώρα όπου και τις 2 φορές η Ελλάδα νίκησε το μεγαθήριο της τότε Σοβιετικής Ένωσης, η προσφορά στην κοινωνία συνεχίζεται με διάφορες μορφές.
Υγ. Καπέλο γιατί με αυτά που ακούγονται φύγανε τα μαλλιά.», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ποστάρισμά του στο facebook ο Δημήτρης Παπανικολάου…