Σταϊκόπουλος: «Φεύγω σαν φίλος»

stelios_staikopoulos_2Μετά από έξι χρόνια στην ομάδα του Ζωγράφου κι αφού άφησε το στίγμα του ο Στέλιος Σταϊκόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο του κέντρου. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) κι έκανε τον απολογισμό της μακροχρόνια της συνεργασίας τους, ενώ αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ αλλά και στο επαγγελματικό του μέλλον.

Αναλυτικά:
Για τα όσα κρατάει από την μακροχρόνια συνεργασία του με το Ζωγράφου:
“Ήταν τα 6 καλύτερα μπασκετικά μου χρόνια, καθώς είχα να κάνω με πολύ σωστούς ανθρώπους που μου άφηναν χώρο για να δουλέψω όπως θέλω. Θεώρησα ότι τώρα ήταν η καλύτερη στιγμή για να αποχωρήσω κι έτσι έφυγα σαν φίλος έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο μου στην ομάδα.
Σε αυτές τις 6 σεζόν κάθε χρόνος ήταν διαφορετικός από τους άλλους κι ήταν γεμάτος με χαρές και λύπες.
Την πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ και στεφθήκαμε υπερπρωταθλητές. Στην πρώτη μας χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑ κατακτήσαμε την 4η θέση και με τις ανακατατάξεις που έγιναν στην Γ’ εθνική ανεβήκαμε κατηγορία. Δεν αγωνιστήκαμε στην Γ’, όμως, καθώς δεν δεχτήκαμε για οικονομικούς κυρίως λόγους την άνοδο κι επιλέξαμε να μείνουμε στην Α’ ΕΣΚΑ. Τις επόμενες δύο χρονιές μπήκαμε και πάλι στα πλέι οφ.
Από φέτος αυτό που κρατάω είναι τους εκπληκτικούς χαρακτήρες που είχα στην ομάδα. Όλοι ήταν παιδιά που δούλευαν σκληρά και είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες”.

Για το επαγγελματικό του μέλλον:
“Ακόμα είναι νωρίς. Κάποιες θεωρητικές προτάσεις υπάρχουν, όμως μέχρι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα δεν γίνεται να υπάρξει κάτι χειροπιαστό. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις, όμως αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου είναι το επίπεδο που θα αγωνίζεται η ομάδα και οι φιλοδοξίες που θα έχει”.

Για το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ όπως το είδε:
“Το φετινό πρωτάθλημα ήταν για ακόμα μία φορά ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αν εξαιρέσουμε τον Τρίτωνα και τον Απόλλωνα οι υπόλοιπες ομάδες ήταν πολύ κοντά σε επίπεδο και μόνο τα Λιόσια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν. Ήταν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κι η μέχρι τώρα βαθμολογία έχει διαμορφωθεί στις λεπτομέρειες”.