Στα… άκρα ο σύνδεσμος διαιτητών Θράκης με μέλος τους

Έτοιμοι να θέσουν στο… περιθώριο τον διαιτητή Αθανάσιο Ντούρα είναι τα μέλη του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ της Θράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Αιτία αυτής της επικείμενης κίνησής τους είναι η απόφαση του διαιτητή να διευθύνει αγώνα κυπέλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενάντια στην σχετική απόφαση των μελών του ΔΣ του συνδέσμου διαιτητών της Θράκης. Όπως μάλιστα τονίζουν η δικαιολογία του ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργειά του διότι είναι εθνικός διαιτητής και φοβάται μην έχει κυρώσεις από την ΚΕΔ και την ΕΟΚ, αλλά και ότι όπως δήλωσε πως έχει ανάγκη την οικονομική αποζημίωση για οικογενειακούς λόγους, δεν αποτελούν γι’  αυτούς ικανά στοιχεία για να… περάσουν στο ντούκου τη στάση του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΔ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ
Συνάδελφοι Διαιτητές,
Ο Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ. όλα τα χρόνια της συνδικαλιστικής παρουσίας και λειτουργίας της αντιπάλεψε με ΔΥΝΑΜΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ τις όποιες άδικες, παράτυπες και παράνομες πολιτικές οιουδήποτε ήθελε να βλάψει τα συμφέροντα των διαιτητών.
Το αποδεικνύει άλλωστε η καθημερινή στάση μας απέναντι και στη σημερινή διοίκηση της Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ και τις πολιτικές που εφαρμόζει με την παράτυπη στελέχωση της Κ.Ε.Δ..
Όχι μόνο δεν χαριστήκαμε αλλά είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρωτοπορία των αγώνων για την ανατροπή των όποιων άδικων μέτρων που στρέφονται ενάντια στη διαιτησία.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ και βέβαια δε μοιάζουμε με το «συνάδελφο» κύριο ΝΤΟΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, που έχει πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των προσωπικών του συμφερόντων και την απαξίωση της ενωτικής, συλλογικής δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος ενός Συνδέσμου Διαιτησίας.
Γι’ αυτό τον αφήνουμε στην κρίση των μελών του Συνδέσμου Θράκης και της συντριπτικής πλειοψηφίας των διαιτητών της Ο.Δ.Κ.Ε.
Εκτός από την απομόνωσή του, που τον οδηγεί στο μοναχικό και αδιέξοδο μονοπάτι που επέλεξε, ο Σύνδεσμός μας θέσει υπό επανεξέταση συνολικά την παρουσία του στο μητρώο μελών του και το μητρώο μελών της Ομοσπονδίας.
-Γιατί η στάση του και λειτουργία του είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των διαιτητών.
-Γιατί με όσα έχει κάνει στη διαιτησία θα έπρεπε να πληρώνει για να είναι διαιτητής και όχι να παίρνει και αμοιβή.
Ο καθένας μας θα κριθεί όχι από τα λόγια, αλλά από τα έργα και την καθημερινή παρουσία του στη δράση συνολικά των αγώνων για την προάσπιση δικαιωμάτων και συμφερόντων του Συνδέσμου .
ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟ -ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ – ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ ΝΤΟΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ»…