Μία σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε η Καρδίτσα, που απέκτησε τον Μάριο Ματαλών. Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ προέρχεται από πολύ καλή σεζόν στην Α2 με τον Κόροιβο, κατά την οποία είχε 13,6 πόντους, 6,7 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

«O Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Μάριου Ματαλών στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

Ο νέος γκαρντ του Α.Σ.Κ. είναι 31 ετών με ύψος 1,87 μ., έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική πορεία στο ελληνικό μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο και αποτελεί σπουδαία ενίσχυση για την ομάδα μας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών.

Ο Θεσσαλονικιός αθλητής, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία «Αστέρια» και στη συνέχεια στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ομάδα με την οποία κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Το 2005 μεταγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ το 2007 μεταπήδησε στο NCAA και στο κολλέγιο του Wyoming. Ακολούθησαν στην Α1 ο Κολοσσός Ρόδου, η Α.Ε.Λάρισας, ο Ηλυσιακός, τα Τρίκαλα B.C. και το Ρέθυμνο. Στην Α2 Εθνική έχει αγωνιστεί στον Κόροιβο Αμαλιάδας, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα Πάτρας.
Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, με μ.ο. 13,6 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 6,7 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Στις Εθνικές ομάδες της χώρας μας, μετρά 67 συμμετοχές και 388 πόντους με τις φανέλες των ομάδων Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών. Με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στην Ισπανία, συμπαίκτης των Σλούκα, Παπανικολάου, Παππά και Κουφού.

Ο Μάριος Ματαλών, δήλωσε σχετικά με τη μεταγραφή του στην ομάδα μας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο μπάσκετ της Θεσσαλίας, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα. Η προσωπική μου σχέση με το Χρήστο Δεληγιάννη, αλλά και το γεγονός ότι ο Α.Σ.Καρδίτσας είναι ένα σωματείο που εκπέμπει σοβαρότητα και φερεγγυότητα, έκαναν την απόφασή μου πολύ εύκολη. Ήθελα από την αρχή του καλοκαιριού, να βρεθώ σε ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον, στοιχεία που η Καρδίτσα σαν πόλη, αλλά και ο Α.Σ.Κ. πληρούν απόλυτα. Όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ελπίζω σύντομα, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προστατευθεί η δημόσια υγεία, που είναι το σημαντικότερο αγαθό. Πιστεύω πως θα έχουμε μια ωραία σεζόν, με κόσμο στο πανέμορφο νέο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας και στο τέλος, όλοι να είμαστε δικαιωμένοι και χαρούμενοι».

Καλωσορίζουμε το Mario Matalon στην οικογένεια του Α.Σ.Καρδίτσας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».