Στις αναμετρήσεις με την Τουρκία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν στρέψει το βλέμμα του το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ομάδας των ανδρών, αλλά και η διοίκηση της ομοσπονδίας. Και οι συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος με τους ιθύνοντες τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, «έπιασαν τόπο»! Οι δύο «αιώνιοι» έδειξαν διάθεση να μην σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια που θα κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα – όπως είχε γίνει στο παρελθόν – και να θέσουν στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή και των συνεργατών του, τους Έλληνες διεθνείς που έχουν στις τάξεις τους.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει πρώτος το ΟΚ, στη συνάντηση με τον Λιόλιο με τους Σλούκα, Λαρετζάκη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Ντόρσεϊ να τίθενται στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου, ενώ στη συνέχεια η… σκυτάλη δόθηκε στους «πράσινους». Με τους Αλβέρτη και Καλαϊτζή που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΟΚ ν’ αποκρίνονται θετικά κι αυτοί για την παραχώρηση των διεθνών της ομάδας στα σημαντικά παιχνίδια με την Τουρκία. Βέβαια δεν έχει αποσαφηνιστεί τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα μπορέσουν να ενισχύσουν την εθνική ομάδα στο πρώτο παιχνίδι, στις 25/2 καθώς συμπίπτει με την υποχρέωση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο για την Euroleague.

Οι διαιτητές των δύο αναμετρήσεων

Έγιναν γνωστοί από τη FIBA οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα δύο παιχνίδια της εθνικής ομάδας κόντρα στην Τουρκία στις 25 και 28 Φλεβάρη στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι διαιτητές:

25/2
18.00 Ελλάδα – Τουρκία: Κόντε (Ισπανία) – Γιασεβίτσιους (Λιθουανία) – Αουνκρότζερς (Λετονία)

28/2
20.00 Τουρκία – Ελλάδα: Ροσό (Γαλλία) – Γκλίσιτς (Σερβία) – Προτς (Πολωνία)