Μια σημαντική κίνηση, με διπλό υπόβαθρο πραγματοποίησε η ΦΕΑ, που έντυσε με τη φανέλα της ομάδας και πάλι τον Γιάννη Κρητικό! Ο παίκτης που αγωνιζόταν στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας και προ επταετίας, επιστρέφει για να την ενισχύσει στη Β’ εθνική, αλλά και ν’ αποτελέσει παράλληλα μια ακόμη “σημαία” για τον σύλλογο…

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Γιάννης Κρητικός… η μεγάλη επιστροφή!

Ένας παίκτης που αποτελεί αναμφισβήτητα ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία της ΦΕΑ, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με μερικές από τις επιτυχίες της ομάδας μας είναι και πάλι εδώ…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας με τον Γιάννη Κρητικό, ο οποίος έπειτα από έξι χρόνια θα φορέσει ξανά την “κυανέρυθρη” φανέλα της ομάδας μας, για να… ξαναγράψουμε ΜΑΖΙ ιστορία!

Στα εννέα χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΦΕΑ πανηγύρισε την άνοδο στην Γ’ εθνική, αλλά η ρήξη εμπρόσθιου χιαστού που υπέστη στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα του πρώτου γύρου του 1ου ομίλου του Νότου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να χάσει σχεδόν όλη τη σεζόν 2015-16. Επέστρεψε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Μανδραϊκό όπου ο Κυριάκος Κοσμίδης τον έριξε στο παρκέ στα τελευταία 29 δευτερόλεπτα και αποθεώθηκε από το κοινό της ΦΕΑ.

Η αγάπη του πρώτα από όλα για την ομάδα, όντας και προπονητής των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, το πάθος του μέσα στο παρκέ και ο άριστος χαρακτήρας του δεν ήταν ικανά να ξεχαστούν από τους ανθρώπους της ομάδας. Έτσι η πρόταση για επιστροφή στο “Απόστολος Κόντος” ως παίκτης κατατέθηκε και ο Κρητικός είπε το «ναι» και τη νέα αγωνιστική σεζόν θα είναι ξανά παίκτης της ΦΕΑ.

Μετά την αποχώρησή του από τη ΦΕΑ, στα τέλη Μαΐου του 2017, πήρε μεταγραφή για τον Έσπερο Καλλιθέας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Άρη Νίκαιας, στον ΑΟ Πικερμίου, ενώ την περυσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Εύνικου στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ΦΕΑ, του Λάμπρου Μπάρτζου, όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας των Άνω Λιοσίων με 313 πόντους,

Γιάννη, καλώς ήρθες ξανά στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ, στην… οικογένειά σου!

«ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΟΙΚΕΙΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΑ ΠΟΤΕ…»

Τον 32χρονο γκαρντ υποδέχθηκε στην “κυανέρυθρη” οικογένεια ο υπεύθυνος του τμήματος μίνι και προμίνι του συλλόγου, ο κος Ιωάννης Νοταράς και σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο Facebook, o Κρητικός επισήμανε:

– Γιάννη, ποια είναι τα συναισθήματά σου στην επιστροφή σου στη ΦΕΑ έπειτα από έξι χρόνια;

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα τον Ρωμοσιό για την προσέγγιση του. Έχουμε υπάρξει συμπαίκτες για χρόνια εδώ στην ΦΕΑ και είναι βασικός παράγοντας για την επιστροφή μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και την πρόεδρο, την κα Ελένη Νικολέτου που εδώ και χρόνια με στηρίζει κι έχουμε άψογη συνεργασία στο κομμάτι των ακαδημιών του συλλόγου. Το συναίσθημα όταν γυρνάς σε ένα μέρος που έχεις ζήσει τόσα πολλά μόνο θετικό μπορεί να είναι και μάλιστα νιώθω τόσο οικεία, σαν να μην έφυγα ποτέ!».

– Τόσα χρόνια έλειπες αγωνιστικά, αλλά παρακολουθούσες την ομάδα, ποια είναι η εικόνα που έχεις;

«Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με αποκορύφωμα την άνοδό της στην Elite League. Όλο αυτό που είχε φτιαχτεί ήταν αξιοζήλευτο, όμως, καλώς, ή κακώς φέτος ξεκινάμε από την αρχή με καινούργιες βάσεις κι εννοείται στόχος μας είναι να βγούμε στο γήπεδο όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Υπάρχει μεγάλη όρεξη και ανυπομονησία από όλους μας! Σίγουρα όταν μιλάμε για μια καινούργια ομάδα από άποψη ρόστερ οι προσδοκίες είναι χαμηλά, όμως, μας αρέσουν τα δύσκολα, αγαπάμε την ομάδα αρκετοί από εμάς κι έχουμε σκοπό μέρα με την μέρα να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε!»

– Πως βλέπεις την πρόοδο των “παιδιών” σου στα τμήματα υποδομής;

«Όσο για το κομμάτι των ακαδημιών που για μένα είναι μεγάλη υπόθεση είμαι δεμένος με τα παιδιά και προσπαθούμε όλοι μαζί να βγάζουμε κάθε μέρα καλή εικόνα και να βελτιωνόμαστε! Νομίζω υπάρχει ταλέντο και όρεξη από τα παιδιά. Άρα μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να βγουν σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά!».