Στις 2/5 η αναγόρευση του Γκάλη σε επίτιμο διδάκτορα στο ΑΠΘ

Ορίστηκε η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης του Νίκου Γκάλη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ. Στις 2 Μαΐου ο Έλληνας σούπερ σταρ του μπάσκετ θα βρεθεί στην αίθουσα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για να τιμηθεί για την εξαιρετική προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην κοινωνία.

Η τελετή ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, όμως αναβλήθηκε μετά από την τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

«Η μέχρι σήμερα σεμνή και ταπεινή συμπεριφορά ενός τόσο προβεβλημένου ανθρώπου, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και καθορίζει τη διαφορά μεταξύ του πρόσκαιρου και του διαχρονικού. Ο Νίκος Γκάλης, σε κάθε ευκαιρία, δείχνει την κοινωνικά υπεύθυνη στάση του απέναντι στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης όπου ζει και συνεχίζει να προσφέρει όποτε του ζητηθεί», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΠΘ.