Στον Δούκα ο Σορώτος

Λίγες ώρες μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Κώστα Αγγέλου, ανακοίνωσε την πρόσληψη του έμπειρου Κώστα Σορώτου, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον πολύπειρο προπονητή Κώστα Σορώτο, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Ανδρικής ομάδας μετά την απόφαση των στελεχών να μην συνεχίσει σε αυτήν ο Κώστας Αγγέλου.

Ο Κώστας Σορώτος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς πρόκειται για έναν τεχνικό με… πλούσιο παλμαρέ και εμπειρία 40 χρόνων σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, με διακρίσεις αλλά και σημαντικό προπονητικό έργο, στις ομάδες που εργάστηκε.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που θα περάσει το κατώφλι του Δαΐς μιας και εδώ είχε βρεθεί και πριν από 17 χρόνια (2004-2005) όπου είχε συνεργαστεί και πάλι με τον μπασκετικό ΑΣΕΔ.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Κώστας Σορώτος μιλά για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

 

Την Τρίτη το απόγευμα (30/11) ο έμπειρος τεχνικός έκανε την πρώτη του προπόνηση στους «μπλε» και την προσεχή Κυριακή αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Δούκα στον εκτός έδρας αγώνα της 8ης αγωνιστικής με αντίπαλο το Παλαιό Φάληρο.

ΤΟ WHO IS WHO

Ο Κώστας Σορώτος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομών του Πειραϊκού έχοντας επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων κάτι που συνεχίστηκε και όταν ανέλαβε και την εφηβική ομάδα του Πανιωνίου. Για μια οκταετία (1990 – 1998) βρέθηκε στο τιμόνι του Αμύντα, ακολούθησε ο Αρίωνας και στη συνέχεια το Παλαιό Φάληρο. Το 2002 επέστρεψε στην ανδρική ομάδα του Πειραϊκού και την ανέβασε στην Α2, για να γυρίσει και πάλι στο Φάληρο, με το οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α1, το 2003.

Τη σεζόν 2004-2005 βρέθηκε για μια σεζόν στον ΑΣΕ Δούκα και ένα χρόνο μετά γύρισε για τρίτη φορά στο Π. Φάληρο όπου και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2. Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με τη Δάφνη, τον Αμύντα, τον Πιερικό/Αρχέλαο, το  Παγκράτι και το Πέραμα, ομάδες που αγωνίζονταν στην Α2 Εθνική για να ακολουθήσει ο Φάρος, και ο Εθνικός Πειραιά τη σεζόν 2013-2014. Η συνέχεια του επεφύλασσε ένα σύντομο πέρασμα από τον Ηλυσιακό (Α2),για να καταλήξει στην ανδρική ομάδα του Πανιωνίου λίγο πριν βρεθεί στο τιμόνι του Ίκαρου Καλλιθέας.  Τη σεζόν 2016-17 ανέλαβε τον Παπάγου στη Β’ Εθνική ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε στον πάγκο της Δάφνης Δαφνίου. Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε τον Κόροιβο Αμαλιάδας (Α2) και στο δεύτερο μισό της περιόδου εργάστηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ανεβάζοντάς τον στη Β΄ Εθνική. Το Σεπτέμβριο του 2019 επέστρεψε στον Εθνικό για να ακολουθήσει το Αιγάλεω και στην συνέχεια ο ΚΑΟ Κορίνθου από τον οποίο αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα».