Συνεχίζει στον Εθνικό ο Βασιλόπουλος

Ο Εθνικός έχει ξεκινήσει δυναμικά το σχεδιασμό του εν όψει της νέας χρονιάς. Ετσι μετά την ανανέωση με τον προπονητή Νάσο Χούμπαυλη, οι πειραιώτες φρόντισαν να διατηρήσουν στο δυναμικό τους ένα σημαντικό γρανάζι. Ο λόγος για τον αρχηγό του, Φώτη Βασιλόπουλου, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε είχε 23,8 πόντους και 8,4 ασίστ. 

Η ανακοίνωση:

«Η επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Φώτη Βασιλόπουλο. Ο αρχηγός της ομάδας μας παρέμεινε στο «σπίτι» του και τη νέα σεζόν θα είναι και πάλι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας μας. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, καθώς η πρόθεση ανανέωσης ήταν αμοιβαία.

Ο Φώτης είναι ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ στην ιστορία των Εθνικών Κατηγοριών και το αποδεικνύει σε κάθε ματς. Πέρσι αποφάσισε στα μέσα της σεζόν να αφήσει την Α2 για να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του. Στα μέσα της σεζόν επέστρεψε «σπίτι» του και ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας να μείνει στην κατηγορία και τα κατάφερε.
O Φώτης Βασιλόπουλος κατέγραψε πέρσι με τη φανέλα του Εθνικού εξωπραγματικά νούμερα, καθώς είχε κατά μέσο όρο 23,8 πόντους και 8,4 ασίστ.

Ο αρχηγός του Εθνικού δήλωσε για την ανανέωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που θα συνεχίσω να φοράω την ιστορική φανέλα του Εθνικού. Με τα μέλη της επιτροπής συναντηθήκαμε και δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά, για να συμφωνήσουμε. Ήθελα να παραμείνω και χαίρομαι που η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα. Με τον επικεφαλής της επιτροπής, τον κ. Δημήτρη Καραφαντή, τα μέλη της επιτροπής, τον κόουτς Χούμπαυλη και τον κόσμο έχουμε γίνει ένα και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να εκπληρώσει τους στόχους του ο Εθνικός.

Πέρσι, είχαμε μία δύσκολη αποστολή, αλλά καταφέραμε κάτι που φάνταζε αδύνατο. Μαζί με τα άλλα παιδιά γίναμε μία «γροθιά» και με πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο εξασφαλίσαμε την παραμονή. Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξε και ο κόσμος, που αποτέλεσε τον έκτο παίκτη μας.
Για τη νέα σεζόν το μόνο, που θα πω, είναι ότι όλοι μας με πρώτο εμένα θα δίνουμε το 100% μας μέσα στο παρκέ. Ο Εθνικός είναι από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας και έχει χιλιάδες υποστηρικτές και χρέος μας είναι να τους κάνουμε περήφανους».