Σφακιανάκης: «Η ομάδα βγάζει υγεία»

trapezi-ofiΔεξίωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο εστιατόριο “Καρνάγιο” από τον ιδιοκτήτη του Μανώλη Λημναίο που αποτελεί και έναν εκ των χορηγών του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ηρακλής Σφακιανάκης, Συμεών Καμπάκας, Δημήτρης Παπαδάκης.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής θέλουν να ευχαριστήσουν τον Μανώλη Λημναίο και το προσωπικό του εστιατορίου “Καρνάγιο” για την άψογη φιλοξενία που τους παρείχε».

«Είναι κρίμα που δεν έρχεται στο γήπεδο ο κόσμος»

Ωστόσο, ο Ηρακλής Σφακιανάκης μίλησε στον Αthletic Radio για την πορεία την ομάδας και το κατά πόσο την περίμεναν, το πλάνο που υπάρχει, την επιλογή του Τζόρτζεβιτς, ενώ σχολίασε και την απουσία του κόσμου από το ΒΑΚ.

Για το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα…

«Yπάρχει ένα πλάνο τριετίας στην ομάδα. Κάναμε την πρεμιέρα με ΑΕΚ που ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε ένα βαρύ όνομα όπου ήμασταν και ανέτοιμοι. Με το πέρασμα του χρόνου φαίνεται να υπάρχει βάθος στην ομάδα και αποδίδει η δουλειά καρπούς. Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με την δουλειά που γίνεται και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι το 2014».

Για το αν περίμεναν στον ΟΦΗ μια τόσο καλή πορεία της ομάδας…

«Ήταν μία δύσκολη διαδικασία και ξέραμε πως η χρονιά θα ήταν δύσκολη. Τελικά τα πράγματα ως τώρα είναι πιο εύκολα απ΄ότι περιμέναμε. Έκανε σωστές επιλογές ο κόουτς και μας δίνει αυτό την δυνατότητα για την συνέχεια. Η ομάδα βγάζει υγεία. Το 2014 ξεκινάει με  ένα δύσκολα παιχνίδι, αυτό με τον Κόροιβο και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για το μαχητικό πνεύμα που δείχνει ο ΟΦΗ…

«Η ομάδα δεν στηρίζεται σε ένα παίκτη αλλά στο σύνολο και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι η εικόνα και το 2013. Βγάζει υγεία και μας βοηθάει πολύ και πολύ η επιλογή του Τζόρτζεβιτς. Είμαστε αισιόδοξοι».

Για το “λαχείο” Στέφαν Τζόρτζεβιτς…

«Είναι μια επιλογή που έκανε ο κόουτς και τα εύσημα ανήκουν σε αυτόν . Αυτό δείχνει πως κάνει καλές επιλογές. Βρήκαμε λαβράκι, τον βοηθάμε όσο μπορούμε για να νοιώσει σαν οικογένεια του και το οικογενειακό κλίμα αυτό υπάρχει καθώς μπήκε γρήγορα στο κλίμα και τον βοήθησε αυτό. Κάποια στιγμή νομίζω θα υπάρξουν προτάσεις από την Α1.

Για την απουσία του κόσμου από το κλειστό του ΒΑΚ…

«Η ομάδα έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, παίζει καλό μπάσκετ και είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να δει αυτή την ομάδα. Περιμέναμε να μαζεύουμε τουλάχιστον 500 άτομα μέσα στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα το αξίζει πραγματικά. Βγάζει αυτή την καλή εικόνα και προσφέρει θέαμα. Είναι κρίμα που δεν έρχεται στο γήπεδο ο κόσμος».

Για τη διαφορετική εικόνα που υπήρξε στο γήπεδο στο παιχνίδι με τους Ίκαρους Σερρών…

«Ήταν πολύ ενθαρρυντική εικόνα. Έχει ξεκινήσει η επιτροπή τις επισκέψεις στα σχολεία. Θέλουμε να φέρουμε μια φρεσκάδα στο γήπεδο. Κάνουμε μια έκκληση στους φιλάθλους και στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στις 4 του μήνα, κόντρα σε μια μια ομάδα που έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ και τους περιμένουμε να κάνουν το γήπεδο “Γεντί Κουλέ”».

Για το κοινωνικό πρόσωπο που έχει δείξει η ομάδα…

«Το κοινωνικό πρόσωπο που βγάζει η ομάδα πρέπει  να το αναφέρουμε. Έχουμε επισκεφτεί το ίδρυμα “Ελπίδα” και διοργανώσαμε και φιλικό με το Ηράκλειο με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ίδρυμα Ηλιαχτίδα. Υπάρχουν επίσης και οι επισκέψεις στα σχολεία . Γενικά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλή εικόνα προς τα έξω. Ο πρόεδρος είναι μπροστά σε αυτά και ακολουθούμε και εμείς από κοντά σαν οικογένεια. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για το τι θα ήθελε να φέρει το 2014 στον ΟΦΗ…

«Να φέρει υγεία και να συνεχιστεί αυτή η εικόνα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα αγώνα με αγώνα βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά».