Τίτλοι τέλους έπεσαν στο σίριαλ που δημιουργήθηκε με τους τρεις αδικαιολογήτως απόντες παίκτες από την προπόνηση της εθνικής ομάδας. Οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Δημήτρης Μωραΐτης, πήγαν στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ενσωματώθηκαν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το ταξίδι στη Λετονία.

Η ομοσπονδία είχε δείξει από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο ζήτημα διάθεση να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα, που θα είχε και ως συνέπεια την τιμωρία των παικτών ακόμη και με βαριές “καμπάνες”, έχοντας “φωτογραφήσει” άλλους για την συγκεκριμένη απόφαση. “Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και στη συνέχεια ξεκίνησε τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να λυθεί το όλο πρόβλημα εν τη γενέσει του.

Η ΑΕΚ επικοινώνησε με την ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για “παρανόηση του προγράμματος” και επισημαίνοντας ότι “οι παίκτες επιθυμούσαν να είναι παρόντες στην προσπάθεια και ζητούσαν να γίνουν δεκτοί”. Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΟΚ, ως όφειλε και έχοντας ως δεδομένο ότι προέχει το συμφέρον τόσο των παικτών (που βρίσκονταν ήδη σε δύσκολη θέση), όσο και του ελληνικού μπάσκετ, μίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος και άναψε το “πράσινο φως” για να ενσωματωθούν οι παίκτες στην προετοιμασία.

Μετά, λοιπόν, απ’ όλα αυτά οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Δημήτρης Μωραϊτης μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή και το πρωί της Δευτέρας (15/2) θα συμμετέχουν κανονικά στην προπόνηση της εθνικής και εν συνεχεία θα ταξιδέψουν με την υπόλοιπη αποστολή για τη Ρίγα της Λετονίας.