Τουρνουά Ακρόπολις: Δεν έφτανε μόνο η άμυνα κόντρα στη Σερβία…

Στην άμυνα πήρε καλό βαθμό, στην επίθεση υστέρησε κι αυτό το “πλήρωσε” Η Εθνική μας, που είδε τους Σέρβους να την… υποτάσσουν (71-64) στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Οι Ρογκαβόπουλος και Παπαπέτρου ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον επιθετικό τομέα, ενώ στα αμυντικά τους καθήκοντα όλοι οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έδωσαν το κάτι παραπάνω. Αυτό ωστόσο δεν αρκεί, καθώς μόνο με την άμυνα δεν είναι εύκολο να πανηγυρίσεις, διότι θα πρέπει η μπάλα να μπαίνει και στο πλεκτό! Κι εκεί η Εθνική μας έδειξε αδυναμίες. Υπήρξαν επιθετικές αναλαμπές, όμως εάν δεν υπάρχει διάρκεια, τότε τα πράγματα θα είναι… ζόρικα για τους διεθνείς μας.

Το τεστ με τους Σέρβους ήταν μια καλή ευκαιρία για το προπονητικό επιτελείο να δει και πάλι πού χωλαίνει η ομάδα. Τα δυνατά μαρκαρίσματα κι η διάθεση για να δείξουν άπαντες ότι αξίζουν μια θέση στην τελική 12αδα έδωσε μια… άγρια ομορφιά στο ματς. Με την Ελλάδα να ξεφεύγει με 11-7, πριν έρθει ο καταιγισμός τριπόντων από τους Σέρβους και το 11-14, που έγινε στο 12′ 15-24. Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν άμεση και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου το ταμπλό έγραφε 35-37. Όμως οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν πρωτίστως την επιθετική δυστοκία των Ελλήνων παικτών και φυσικά το ταλέντο τους, γράφοντας το 37-52! Οι λύσεις που έδωσαν οι Παπαγιάννης και Ρογκαβόπουλος, επέτρεψαν να ξεκινήσει το… ροκάνισμα για να φέρει η Εθνική μας το ματς στα ίσια (59-59). Οι Σέρβοι όμως έδειξαν πόσο σκληροτράχηλοι είναι, πήραν εκ νέου τα ηνία και άντεξαν ως το τέλος την ελληνική πίεση, φτάνοντας στην επικράτηση με 71-64.

Διαιτητές: Τσολάκος, Σώμος, Τσιμπούρης

Δεκάλεπτα: 13-16, 35-39, 49-57, 64-71

Ελλάδα (Ιτούδης): Ουόκαπ (10 α.), Ρογκαβόπουλος 19 (1), Λούντζης 5, Λαρεντζάκης, Μωραϊτης 2, Αγραβάνης 1, Μποχωρίδης 2, Παπαγιάννης 6 (2), Παπαπέτρου 11 (1), Αντετοκούνμπο 7 (1), Μήτογλου 9 (2τρ., 10ρ.), Χατζηδάκης 2