Το σπάνιο “μηδέν” του Γαλανίδη στη Β’ Εθνική!

Η ήττα στη Βέροια συνοδεύτηκε και από μία… στατιστική είδηση για τον Λευτέρη Γαλανίδη.

Ο 36χρονος γκαρντ των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων που αποτελεί… τοτέμ εδώ και χρόνια για τη Β’ Εθνική (είναι 1ος σε χρονιές, 2ος σε αγώνες και 5ος σε πόντους), τελείωσε το ματς με τον Φίλιππο δίχως ούτε έναν πόντο για πρώτη φορά έπειτα από 2.225 ημέρες στην 3η τη τάξει εθνική κατηγορία!

Αυτό είναι το χρονικό διάστημα (6 χρόνια, 1 μήνα και 4 ημέρες, αν προτιμάτε) που μεσολάβησε από τον τελευταίο αγώνα που ο “Λεφ” δεν σκόραρε στη Β’ Εθνική. Συνέβη στις 12/11/2017, στην αναμέτρηση του Ανατόλια με τη Χαλκηδόνα.

Έκτοτε ο Γαλανίδης έπαιξε σε 85 αγώνες στη Β’ Εθνική (88 αν προσμετρήσουμε και τα ματς των περσινών playoffs) και σκόραρε αδιαλλείπτως, τόσο με το Ανατόλια, όσο και με τον Αίαντα Ευόσμου, το Μακεδονικό και φέτος με τους Μαχητές.

Σε άλλα στατιστικά που ξεχώρισαν από τη National League 1…

  • Ο Νίκος Μποχωρίδης εισήλθε στο Top 30 των σκόρερ της Β’ Εθνικής με 2.626 πόντους, καθώς ξεπέρασε τον Αλέξη Μαυρίδη (2.616π.) και τον Μουράτη Κούσουλα (2.610π.).
  • Στην 29η θέση των συμμετοχών ανέβηκε ο Αλκης Παππάς, που έφτασε τις 245 στη Β’ Εθνική, μία παραπάνω από τον Γιώργο Σταθόπουλο του Πρωτέα Βούλας (244).