Το “χάντικαπ” της απειρίας και η “ζεστασιά” του Αιγάλεω

tabakisΤο Αιγάλεω δεν κατάφερε ούτε αυτή την Κυριακή (στη Λιβαδειά) να σπάσει το ρόδι μακριά από το γήπεδο του, γνωρίζοντας την 5η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός έδρας. Ο Φίλιππος Ταμπάκης, πάντως, είναι αισιόδοξος και εκφράζει την πεποίθηση ότι η εικόνα του “Σίτι” θα βελτιώνεται συνεχώς όσο το πρωτάθλημα προχωράει, υπογραμμίζοντας παράλληλα την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες αλλά και την οικειότητα που νιώθει στο Αιγάλεω…

«Από την ημέρα έλευσής μου στην ομάδα μπάσκετ του Αιγάλεω, αισθάνθηκα την ζεστασιά της πόλης. Οι παράγοντες που περιβάλουν την ομάδα με δέχτηκαν με μεγάλη οικειότητα και με έκαναν να νιώσω ότι είμαι κομμάτι της παρέας του Αιγάλεω. Στην ομάδα γίνεται μια σοβαρή δουλειά στο κομμάτι των ακαδημιών με προπονητές που αγαπάνε την δουλειά τους και προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν και να καταλάβουν το παιχνίδι. Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στα τμήματα υποδομής» σχολίασε αρχικά ο Φίλιππος Ταμπάκης στη δήλωση που έκανε.

«Ολο αυτό το υπόβαθρο, έχει την προβολή του στην αντρική ομάδα, με ουσιαστικό τρόπο καθώς η συμμετοχή τόσων νεαρών παικτών προερχόμενων από τις ακαδημίες της ομάδας, το επιβεβαιώνει. Η αντρική ομάδα είναι ένα πάντρεμα πολύ νεαρών και έμπειρων παικτών. Η δουλειά που μαζί ξεκινήσαμε άρχισε να αποδίδει καρπούς» συνέχισε ο τεχνικός του Αιγάλεω, που τόνισε αναφορικά με το ατυχές αποτέλεσμα στη Λιβαδειά:

«Το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι μας στη Λιβαδειά θεωρώ πως ήταν το καλύτερο από την ημέρα που βρέθηκα κοντά στους παίκτες μας. Ο τραυματισμός στον ίδιο αγώνα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του Καράβολα μας έβγαλε από τον ρυθμό μας και μας ανάγκασε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Ο αγώνας χάθηκε με το μοναδικό ίσως χάντικαπ της ομάδος μας, που είναι η έλλειψη εμπειρίας των παικτών μας, κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας τους».

Η συνέχεια, πάντως, θα είναι καλύτερη κατά τον Φίλιππο Ταμπάκη… «Ο δρόμος ως το τέλος του πρωταθλήματος είναι μακρύς, αλλά θεωρώ ότι η όρεξη των παικτών για δουλειά και η πρόσληψη εμπειριών από τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια, θα βελτιώνει κάθε βδομάδα την εικόνα μας και θα μας δώσει το δικαίωμα να σχεδιάσουμε με αισιοδοξία το μέλλον».