Το review της αγωνιστικής (Α2)

Μια αγωνιστική (16η) με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το ντέρμπι καθώς ο Πανελευσινιακός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΟΦΗ. Παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος,  τα παράπονα δεν έλειψαν ενώ οι αγαπημένοι μας σχολιαστές (σ.σ μην πείτε ότι μετά τη μετάδοση της Νέας Κηφισιάς με την ΑΕΚ δεν έγιναν οι αγαπημένοι σας!) έδωσαν και πάλι… ρέστα!

Ο MVP της αγωνιστικής:  Για ακόμα μία αγωνιστική είχαμε εκπληκτικές εμφανίσεις. Όπως αυτή του Βασίλη Βαγενά, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι σήμερα. Ο 31άχρονος φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους (7/8 β., 2/2 διπ., 3/4 τρ.) με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενισχύοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να φύγει από τον Λαγκαδά με τους δύο βαθμούς.

Το ματς της αγωνιστικής:  Μπορεί αυτήν την αγωνιστική να διεξήχθησαν καταπληκτικά παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, όμως, ένα ματς που δεν περιμέναμε να κριθεί στο τέλος είναι αυτό του Απόλλωνα με τον Πιερικό Αρχέλαο.  Και όμως, οι πατρινοί τα βρήκαν… σκούρα, μάλλον πολύ περισσότερο από ότι οι ίδιοι πίστευαν, καθώς η ομάδα της Κατερίνης τους ζόρισε ιδιαίτερα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κυνηγούσαν το σκορ μέχρι και τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ακόμα και όταν πέρασαν μπροστά ένιωθαν την… ανάσα του Πιερικού.  Οι «μελανόλευκοι»  για να κατακτήσουν την εντός έδρας νίκη χρειάστηκαν 5/6 βολές τα τελευταία 27.9΄΄ του αγώνα.

Η νίκη της αγωνιστικής:  Αρχίζουν τα δύσκολα. Ποια νίκη να… αγνοήσεις. Την άνετη υπεροχή του Πανελευσινιακού στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, το πρώτο ουσιαστικό «διπλό» της Δόξας» στο Λαγκαδά,  τη σημαντική νίκη του Αμύντα επί του Λαυρίου ή αυτή του Αρκαδικού επί της ΑΕΚ; Δύσκολα… πράγματα!  Λοιπόν, για έναν πόντο διαφορά, θα κερδίσει το ματς της Τρίπολης καθαρά και μόνο γιατί, οι Αρκάδες χάρισαν στην ΑΕΚ τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αλλά και… δώρισαν στον Δημήτρη Παπανικολάου την ανάμνηση ενός αρνητικού ντεμπούτου στους πάγκους.

Ο κερδισμένος της αγωνιστικής:  Ο Πανελευσινιακός απέδειξε έπειτα από αυτήν την άνετη νίκη επί του ΟΦΗ ότι είναι το αφεντικό του παιχνιδιού. Η διαφορά από τους τριτο-τέταρτους ολοένα και αυξάνεται, ενώ και ο Απόλλωνας εμφανίζεται… λίγος ώστε να τον απειλήσει…

Η πεντάδα της αγωνιστικής: 1. Νίκου (Πανελευσινιακός) 2. Τότσιος (Ικαροι Σερρών) 3 Βαρδιάνος (Αμύντας). 4. Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας) 5. Κοσάνοβιτς (Αρκαδικός)

Το στατιστικό της αγωνιστικής:  Ένα σπάνιο τριπλ νταμπλ  σημειώθηκε στο ματς της Νέας Κηφισιάς με την ΑΕΚ Αργους. Ο Αλεξ Στέβοβιτς, πέτυχε 27 πόντους με 14 κερδισμένα φάουλ και 11 λάθη.

Το σουτ της αγωνιστικής: Σε ένα παιχνίδι που πηγαίνει πόντο πόντο, ο Νίκος Μίχαλος ήταν αυτός που στα τελευταία λεπτά με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 6 πόντων, κάτι που όπως φάνηκε ήταν αρκετό για να κατακτήσει τη νίκη.

Η απορία της αγωνιστικής: Πόσες αγωνιστικές προβλέπονται για εκκένωση γηπέδου και τραυματισμό (διαιτητή);

Τα παράπονα της αγωνιστικής: Τα έχει το Λαύριο για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στη Δάφνη. Η ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει για «αλητεία του ελληνικού μπάσκετ που ξαναχτύπησε…» και συγκεκριμένα από τους Πουρσανίδη και Μαγκλιγιάννη. Μεταξύ άλλων, το Λαύριο διαμαρτύρεται για το τρίποντο ποτ δέχτηκαν έπειτα από διπλή τρίπλα και ενώ βρισκόντουσαν στο +4,  για το κλέψιμο του Ψυλέα, το οποίο οι ρέφερι έδωσαν φάουλ και αμέσως μετά έδωσαν για διαμαρτυρία τεχνική ποινή στον Σερέλη.

Το limit up της αγωνιστικής: Οι εκπληκτικοί τύποι που μεταδίδουν Live τους αγώνες της ΑΕΚ έδρασαν ξανά!  Οι ατάκες πάλι δεν έλειψαν, (αν και η μετάδοση με την Κηφισιά είναι μακράν η κορυφαία) αλλά αυτό που εντυπωσίασε είναι η ομάδα αντιμετώπιζε η «Ενωση» τον Αρκαδιακό! (σ.σ. έτσι τον ανέφεραν επί τρία δεκάλεπτα!).