Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 23η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Αγώνας υψηλής ποιότητας έγινε στο κλειστό της Εργάνης, όπου αναμετρήθηκαν ο Δούκας και ο Φιλαθλητικός, δύο ομάδες που μπορούν να… αποθεώσουν το επιθετικό μπάσκετ. Αυτό ακριβώς έκαναν λοιπόν! Οι δύο ομάδες σημείωσαν 107 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (54-53), μόνο που κάποια στιγμή μία εκ των δύο… έπρεπε να παίξει και λίγη άμυνα για να νικήσει. Αυτή η ομάδα ήταν ο Φιλαθλητικός, ο οποίος δέχτηκε μόνο 11 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και δημιούργησε τη διαφορά που αναζητούσε για να φτάσει και στη νίκη με 94-83.

Ο MVP της αγωνιστικής

Νίκος Γκίκας
Ο Αντετοκούμπο και ο Σαλούστρος έβαλαν περισσότερους πόντους, αν όμως μετρούσαν και οι ασίστ σαν πόντοι, τότε ο Γκίκας θα είχε πιθανότατα πάνω από 30! Ο 22χρονος πόιντ γκαρντ ήταν ο κινητήριος μοχλός του Φιλαθλητικού στη νίκη επί του Δούκα, βάζοντας 16 πόντους και μοιράζοντας αφειδώς ασίστ στους συμπαίκτες του.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Γκίκας (Φιλαθλητικός), 2. Κακλαμάνος (Αίολος), 3. Ζερβός (Αγία Παρασκευή), 4. Σαλούστρος (Φιλαθλητικός), 5. Παπαδόπουλος (Ηράκλειο).

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Αν και πρώτος σκόρερ του Φιλαθλητικού (σε σύνολο πόντων), ο Θανάσης Αντετοκούμπο δεν είχε βάλει μέχρι στιγμής πάνω από 20 σε έναν αγώνα (στην πρεμιέρα). Κόντρα στον Δούκα, πάντως, ήταν ασταμάτητος. Ο 20χρονος γκαρντ-φόργουορντ σημείωσε 29 πόντους και δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, αλλά και της 23ης αγωνιστικής.

Το σερί της αγωνιστικής

Ο Αίολος έφτασε τις 8 συνεχόμενες νίκες για δεύτερη φορά φέτος (άρχισε το πρωτάθλημα με 8-0, μέχρι να ηττηθεί στην Καισαριανή), χρειάζεται όμως άλλες τρεις για να ισοφαρίσει το καλύτερο νικηφόρο σερί της τρέχουσας σεζόν (11-0), το οποίο ανήκει στον Φιλαθλητικό (6η έως και 16η αγωνιστική).

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Η άμυνα είναι συνώνυμο της νίκης για τη… Νίκη Βόλου. Αυτό αποτυπώνεται και στη στατιστική. Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι ομάδες σημειώνουν 73,7 πόντους ανά αγώνα, όποτε οι Βολιώτες δέχονται λιγότερους πόντους από αυτό το μέσο όρο, έχουν απολογισμό 12-0! Οποτε δέχονται περισσότερους από 73-74 πόντους, έχουν απολογισμό 3-7.

Η… τσάμπα ήττα της αγωνιστικής

Ο Ηρακλής θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει από τη Ρόδο με ένα σπουδαίο διπλό, καθώς ανέτρεψε διαφορά 14 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 34’. Στο τέλος όμως η αστοχία του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και οι κακές επιθετικές επιλογές (το αντίθετο δηλαδή με ό,τι έκανε ο Διαγόρας…) είχαν ως αποτέλεσμα την 11η ήττα σε 12 εκτός έδρας αγώνες. Ο «γηραιός» έχει πλέον 0-10 εκτός Θεσσαλονίκης…

Οι ανατροπές της αγωνιστικής

Η Αγία Παρασκευή και το Ηράκλειο δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν κι άλλο έδαφος από τη Νίκη Βόλου. Γι αυτό και όταν βρέθηκαν με διψήφια διαφορά πίσω στο σκορ σε Πολίχνη και Καισαριανή αντίστοιχα (το Ηράκλειο με -15 στο 2ο δεκάλεπτο και η Αγία με -10 στο 3ο) δεν άργησαν να φέρουν τα πάνω κάτω. Αμφότεροι έφτασαν σε δύο πολύ σημαντικές νίκες και η μάχη για την 3η θέση παραμένει «καυτή».

Η «πλάκα» της αγωνιστικής

Ενας τραυματισμός δεν είναι ποτέ αστείος, από τη στιγμή όμως που ο Αλέξης Μαυρίδης σηκώθηκε χωρίς να φαίνεται ότι έχει πρόβλημα, μετά την άγαρμπη πτώση του στο 2ο ημίχρονο του αγώνα στο Αιγάλεω, περίπου 20 οπαδοί του «Σίτι» είπαν να το διασκεδάσουν. «Χορογράφησαν» λοιπόν τη σκηνή της πτώσης του φόργουορντ του Αίαντα στην κερκίδα, πέφτοντας ταυτόχρονα στα καθίσματα και βγάζοντας την ίδια κραυγή πόνου! Ευτυχώς, ο Μαυρίδης δεν είχε κάτι σοβαρό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση το σκετσάκι των οπαδών του Αιγάλεω δεν θα είχε καθόλου πλάκα…