Τον τίτλο του υπερπρωταθλητή ΕΣΚΑΝΑ πανηγύρισε ο Ερμής Αργυρούπολης, με τη νίκη του με 69-60 επί της Προοδευτικής στον τελικό του Final Four “Ηλίας Φωτεινάκης”. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα της Αργυρούπολης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την πιο μαγική χρονιά, στην 43ετή ιστορία του!!!

Στο τουρνουά, που συμμετείχαν οι πρώτες ομάδες της Α’ και της Β’ ΕΣΚΑΝΑ (η Ακαδημία Ελευσίνας, δεν μπορούσε να δώσει το παρόν εξαιτίας των υποχρεώσεών της στο Κύπελλο Ελλάδας), μετά τη νίκη του επί της Δραπετσώνας, ο Ερμής, κάνοντας για μία ακόμη φορά εκρηκτικό ξεκίνημα, επικράτησε επί της πρωταθλήτριας της Β’ ΕΣΚΑΝΑ, Προοδευτικής με 69-60, αφού μετά το πολύ μέτριο τρίτο δεκάλεπτο που ξαναέβαλε τους Πειραιώτες στο ματς, ανέλαβε δράση ο Νίκος Πέττας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά στην καριέρα του, ότι είναι παίχτης με μέταλλο πρωταθλητή, πήρε στις πλάτες του την ομάδα και “καθάρισε” το ματς.

Στη βραδιά, όπου έλαμψε δια της απουσίας της η διοργανώτρια αρχή, η ΕΣΚΑΝΑ, καθώς παραβρέθηκε μόνο ο αντιπρόεδρός της, κ. Μακρυγιάννης (και για κάποια στιγμή και το μέλος του ΔΣ, κ. Κιοσσές), βραβεύτηκε από τον Ερμή και ο αρχηγός των δύο περασμένων ετών, Θέμης Φωτόπουλος, αθλητής της Προοδευτικής, ο οποίος θα συνεχίσει να υπηρετεί τον Ερμή ως φυσιοθεραπευτής στους αγώνες στη National League 2.

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 69-60

Δεκάλεπτα: 29-17, 45-32, 51-44, 69-60

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γκαναβίας, Μωυσίδης): Ραζής 3(1), Καβαλαράκης 3(1), Παξινός 15(3) , Τσιπίδης 4, Πέττας 22(2), Κόγκας, Παπαπέτρος 3(1), Σωτηρόπουλος, Τσιώκος 4, Πρίντεζης, Παπανδρέου 13, Τσούπρος 2