Υποδοχή από τους ομογενείς στο Καράκας

Μια πολύ ζεστή και άκρως ελληνική εκδήλωση πραγματοποίησαν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του Καράκας με την αφορμή της παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας στη Βενεζουέλα. Πολλοί ομογενείς με τις οικογένειές τους, ακόμα και Ελληνες που ζουν στην πολύ μακρινή από το Καράκας πόλη Μέριδα και είχαν έρθει στην πρωτεύουσα για να δουν τα παιχνίδια, υποδέχτηκαν τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ο οποίος εκπροσώπησε την ομάδα που είχε προπόνηση εκείνη την ώρα, Ελληνες δημοσιογράφους και φιλάθλους από τους
“Πελαργούς” που έχουν ταξιδέψει στο Καράκας.

Η… κερκίδα του “Πολύεδρο” μεταφέρθηκε στον χώρο που έχουν φτιάξει με πολύ μεράκι οι Έλληνες, και περιλαμβάνει εκκλησία, ελληνικό σχολείο, βιβλιοθήκη, ταβέρνα και πολλά άλλα που τους θυμίζουν την πατρίδα. Για το μεγάλο
αυτό έργο, όλοι αναγνωρίζουν την επιμονή του πατέρα Εμμανουήλ Ρεμουνδάκη από το 1986 που βρίσκεται στο Καράκας, ενώ την εκμάθηση των ελληνικών στα παιδιά τα τρία τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ο δάσκαλος Γιάννης Ραδαίος.

Το γλέντι δεν άργησε να ανάψει, μαζί και τα γηπεδικά συνθήματα για… ζέσταμα αφού όλοι μαζί θα ξαναβρεθούν στο γήπεδο για τον αγώνα της Τετάρτη με το Πουέρτο Ρίκο.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, παρέδωσε μια φανέλα και ένα λάβαρο της Εθνικής στον πρόεδρο της κοινότητας, Γιώργο Μπαλά ευχαριστώντας για την υποδοχή και την υποστήριξη των ομογενών στην ομάδα.