Χριστόπουλος: «Εχει ανέβει το επίπεδο»

Εχει… αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ απολαμβάνει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το πρωτάθλημα να βρίσκεται τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του. Οδηγός της ομάδας είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και αναφέρθηκε στο επίπεδο του κυπριακού μπάσκετ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

«Είμαι πρώτοι αυτή τη στιγμή, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, γεγονός που μας αφήνει ικανοποιημένους. Νομίζω έχουν έρθει αρκετά καλοί παίκτες, που έχουν στελεχώσει τις ομάδες. Τα τελευταία δύο χρόνια το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά και πλέον είναι πολύ ανταγωνιστικό, ενώ όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα γίνεται καλύτερο. Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την κυπριακή πραγματικότητα. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ομάδες που προσφέρουν υψηλά στάνταρ για να δουλέψει ένας προπονητής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Χριστόπουλος και συνέχισε μιλώντας για το κυπριακό μπάσκετ: 

Τέλος, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: «Γενικά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι στενάχωρη, καθώς τα γεγονότα για κάποιες ομάδες δεν εξελίσσονται καλά. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν αυτό το γεγονός, καθώς βλέπαμε τι έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε με συνέπεια.

Νομίζω ότι αυτό είναι περισσότερο απόρροια της ανομίας και της εξυπηρέτησης συμφερόντων  για καταστάσεις που χειρίζονται συγκεκριμένα άτομα. Σημαντική είναι και η επιρροή της μη οργανωτικής δομής που επικρατεί.

Η έλλειψη αθλητικής κουλτούρας που έχουν πολλοί παράγοντες. Θα πρέπει να ξεριζωθούν πρόσωπα και αντιλήψεις οι οποίοι λυμαίνονται το χώρο για πάρα πολλά χρόνια και πάνω απ’ όλα βάζουν το εγώ τους και τίποτε άλλο. Υπάρχουν πάρα πολλά οργανωμένα πρωταθλήματα και σε μικρότερες -μπασκετικά- ανεπτυγμένες χώρες, τα οποία αν παρακολουθήσουμε θα δούμε πόσο σωστά είναι ανεπτυγμένα, οργανωτικά και θα διαπιστώσουμε την αγάπη που υπάρχει και το σεβασμό για το παιχνίδι, κάτι που αντικατοπτρίζεται με την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα».