«Αλαζονική και προκλητική στάση»

Ηταν το παιχνίδι που συζητήθηκε περισσότερο από τα άλλα. Οχι μόνο για τον τραυματισμό του Σάκη Γιαννακόπουλου, αλλά και για όσα διαδραματίστηκαν με τη λήξη της κόρνας. Ο γενικός αρχηγός του Λαυρίου, Κώστας Αθανασόπουλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα, τονίζοντας πως συμπεριφορές σαν και αυτές του προπονητή του Αρκαδικού, Γιάννη Σμυρνιώτη δεν βοηθούν το μπάσκετ.

«Συμπεριφορές σαν αυτές του προπονητή του Αρκαδικού, κου Σμυρνιωτη δεν βοηθούν το μπάσκετ. Ο κος Σμυρνιώτης είναι γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, εδώ και χρόνια, αλλά όσο αυτές οι εκρήξεις περιορίζονται εντός του παρκέ, σε επίπεδο αλαλαγμών, διάφορων “γαλλικών” ή και εισβολών στο παρκέ, μπορώ ως ένα σημείο να τις καταλάβω και να τις αποδώσω είτε λίγο στην ένταση του αγώνα, είτε λίγο στο “ζεστό” του αίμα, είτε και σε μια περιρρέουσα γραφικότητα. Όταν όμως φτάνει στο σημείο, μετά το τέλος του αγώνα, να πολιορκεί τα αποδυτήρια του Λαυρίου, κρατώντας την αποστολή μας σε ομηρία, για περίπου μια ώρα, τότε ξεπερνάει κάθε όριο αθλητικό και μη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα δύο παίκτες της ομάδας τραυματίστηκαν, ο Γιαννακόπουλος με ρήξη αχίλλειου και ο Σίνης με ράμματα στο στόμα, πράγμα που μας ανάγκαζε να φύγουμε το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Σμυρνιώτης όμως, δεν μας επέτρεπε να βγούμε από τα αποδυτήρια, εάν πρώτα δεν του ζητάγαμε συγγνώμη.

Συγγνώμη… γιατί; Επειδή κερδίσαμε ή επειδή ανεχόμασταν όσα μας “στόλιζε” καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα; Θεωρώ τη στάση του κ. Σμυρνιώτη αλαζονική και προκλητική.

Ευτυχώς, στην Τρίπολη υπάρχουν σοβαροί διοικούντες που μας προστάτεψαν και δεν άφησαν τα πράγματα να πάρουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτούς τους ανθρώπους, θέλω ειλικρινά, να ευχαριστήσω για την προστατευτική τους συμπεριφορά».