«Αφιερωμένη στον Σμυρνιώτη»

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Αρκαδικός επικράτησε άνετα της Νήαρ Ηστ κρατώντας έτσι, το αήτηητο της έδρας του. Κλειδί για τη νίκη ήταν η άμυνα, όπως άλλωστε αναφέρει και ο Γιάννης Προδρόμου, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι μίλησε για το ματς με τον αθηναϊκό σύλλογο, ενώ αφιέρωσε τη νίκη αυτή στον τυεχνικό του συλλ΄γου, Γιάννη Σμυρνιώτη.

«Ήμασταν αποφασισμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Παίζαμε στην έδρα μας και θέλαμε να διατηρήσουμε το αήττητο. Τα καταφέραμε, παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ. Στο τέλος χαλαρώσαμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και δεχτήκαμε αρκετά καλάθια», ανέφερε αρχικά ο φόργουορντ των Αρκάδων και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι θα το βελτιώσουμε γιατί είναι ένα θέμα, το οποίο βλέπουμε ότι συμβαίνει και στα εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί όπου κάποιες στιγμές δείχνουμε κάποια διαστήματα πολύ κακά και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε και εκτός έδρας τα παιχνίδια που μας αναλογούν για να συνεχίσουμε την πορεία μας, για να πάμε παρακάτω.

Η πιεστική άμυνα που παίξαμε πάνω στους παίκτες της Νήαρ Ηστ, ήταν ένα στοιχείο που “καθαρίσαμε” το παιχνίδι. Αυτό μας έδωσε πολύ εύκολα καλάθια, τρέξαμε σε αιφνιδιασμό, κάτι που είναι από τα πολύ δυνατά μας σημεία και έτσι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Είχαμε βέβαια για μια άλλη ακόμα φορά την συμπαράσταση του κόσμου, που ήταν συγκλονιστικός. Είναι ο 6ος μας παίκτης σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα τον έχουμε και στην συνέχεια κοντά μας».

Επόμενος αντίπαλος, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον φόργουορντ του Αρκαδικού χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση : «Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε κάποια νεκρά διαστήματα που μπορώ να χαρακτηρίσω, που ενώ είμαστε πολύ κοντά στο σκορ, ξαφνικά χάνουμε την επαφή μας με την αντίπαλη ομάδα και η διαφορά εκτοξεύεται κατευθείαν στους 20 πόντους. Την εβδομάδα που έρχεται θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα σημεία, ώστε να μην υπάρχουν. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας δημιουργούντο πρόβλημα. Προσωπικά θυμάμαι και στα δύο παιχνίδια με Ελευσίνα και Λαύριο, στο δεύτερο δεκάλεπτο αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα και έφτασε η διαφορά πολύ ψηλά.

Τέλος, ο Γιάννης Προδρόμου αφιέρωσε τη νίκη: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη, προσωπικά στον προπονητή μου τον Γιάννη Σμυρνιώτη, γιατί όλη αυτή την εβδομάδα μας έκανε κάποιες συζητήσεις, έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα και πιστεύω ότι τον δικαιώνουμε κάνοντας αυτήν την καλή εμφάνιση, την οποία του την αφιερώνω προσωπικά».

Αλεξόπουλος: «Ικανοποιημένοι στο μεγαλύτερο διάστημα»

Με τη σειρά του, ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σμυρνιώτη, Μπάμπης Αλεξόπουλος μίλησε για το παιχνίδι με την αθηναϊκή ομάδα, αλλά και για τα σημεία που πρέπει να βελτιώσει ο Αρκαδικός στη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι για τη νίκη μας και από την προσπάθεια των παικτών μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο, νομίζω δεν έπρεπε. Ήταν πολύ καλή η άμυνα μας και είχαμε μια πολύ καλή εικόνα, στο τέλος τα χαλάσαμε λιγάκι. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε γιατί μας επηρεάζει κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες. Πρέπει να είμαστε καλοί μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, θεωρώ ότι πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα που κάνουμε στο γήπεδο μας. Δηλαδή, όπως προσπαθούμε εδώ, να προσπαθήσουμε κι εκτός. Να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα, να παλεύουμε μέχρι το τέλος, να μην έχουμε κενά διαστήματα, γιατί αυτά τα πληρώνεις με τις ομάδες της Α2. Δεν είναι εύκολη καμία ομάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να προσέχουμε, να μην είμαστε χαλαροί. Σε δύο λεπτά-τρία χάνεις το σκορ, δεν προλαβαίνεις μετά. Ίσως οι παίκτες είχαν λίγο κακή ψυχολογία από το ματς με το Λαύριο, ο κόουτς θεώρησε χρήσιμο να τους πει κάποια πράγματα για το σημερινό παιχνίδι. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι μια ομάδα δεν είναι καλή, αλλά αυτό το πράγμα δεν ισχύει γιατί μια ομάδα που κερδίζει 30 πόντους τον Απόλλωνα Πάτρας, είναι καλή, όπως και να έχει.

Από εκεί και πέρα ο κόσμος, βοήθησε με τον τρόπο του, να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών, αλλά πρέπει να την διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα για να είμαστε όπως πρέπει. Για τις μεταγραφές, προσπαθούμε, να βρούμε κάτι καλό και έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και με τη διοίκηση για να γίνει κάτι καλό. Θα δούμε.»

Χατζηγιαννακός: «Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Νήαρ Ηστ, Αποστόλης Χατζηγιαννακός έκανε τη δική του τοποθέτηση για τον αγώνα: «Νομίζω ότι το σκορ τα λέει όλα, από μόνο του. Όταν δέχεσαι 100 πόντους, φυσικά για να κερδίσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σίγουρα ήμασταν πάρα πολύ κακοί στην αμυντική μας λειτουργία. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο, με μια ομάδα η οποία στην έδρα της τουλάχιστον, έχει πάρα πολύ καλό ρυθμό, παίζει με ενθουσιασμό, πιέζει στην άμυνα, βγαίνει στον αιφνιδιασμό.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, να ελέγξουμε αυτό τον ρυθμό, να βρούμε κυρίως αμυντικές λύσεις. Δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Για μένα είναι φυσιολογικό το σκορ. Πιστεύω ότι ο Αρκαδικός έχει μία από τις καλές ομάδες στην κατηγορία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς αυτή την ομάδα ειδικά μέσα στο γήπεδο της. Εμείς συνεχίζουμε, κάνουμε μια προσπάθεια. Δύσκολη η συνέχεια, μέχρι τώρα έχουμε την παρηγοριά ότι έχουμε παίξει τρία παιχνίδια εκτός έδρας και το ένα από τα δύο παιχνίδια που παίξαμε στο γήπεδο μας ήταν με μια δυνατή ομάδα, το Ρέθυμνο. Καλή συνέχεια στον Αρκαδικό, ένα ευχαριστώ από την ομάδα γενικώς για την φιλοξενία, που ήταν άψογη».