«Επιστρέψαμε εκεί που ανήκουμε»

Μπορεί πριν από δύο χρόνια να υποβιβάστηκε στην Β’ εθνική, αλλά όπως φάνηκε το γεγονός αυτό δεν τον πτόησε. Ο λόγος για τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος έπειτα από μία χρονιά επιστρέφει στην Α2.

Ο επί χρόνια προπονητής των «ερυθρόλευκων», Δημήτρης Χουχουλής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το… ταβάνι που έχουν οριοθετήσει τη φετινή σεζόν,  για το πρωτάθλημα τη Α2, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάκσετ.

Σχετικά με την επάνοδο του Πανερυθραϊκού στην Α2: “Η επιστροφή μας στην Α2, έδειξε πως η ομάδα έχει υγεία και ότι η σπουδαία πορεία που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά προϊόν σοβαρής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα, η οποία είχε γερές βάσεις. Όταν πέσαμε κατηγορία, δεν πτοηθήκαμε, καθώς ήταν κάτι που στατιστικά μπορεί να συμβεί. Σημασία έχει ότι σταθήκαμε στα πόδια μας και επιστρέψαμε εκεί που πραγματικά ανήκουμε. Συνήθως οι ομάδες που υποβιβάζονται δύσκολα επιστρέφουν. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θυμάμαι, είναι αυτό του Κολοσσού. Δεν είναι τυχαίο πως και οι δύο είμαστε ομάδες υγιείς”.

Φετινός στόχος για το σύλλογο της Ερυθραίας είναι η παραμονή χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψει για το κάτι παραπάνω: “Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Η ομάδα παραμένει φερέγγυα και υγιής. Κάνουμε πράγματα μέχρι εκεί που μπορούμε. Βασικός μας στόχος για φέτος είναι να καταφέρουμε να σταθούμε με νεαρά παιδιά και άλλα 2-3 έμπειρα. Οι επτά από τους 12 παίκτες μας είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Α2. Προσπαθούμε να χτίσουμε μία ομάδα που θα διεκδικήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, καταρχάς την παραμονή κι από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά φτάσουμε, θα είναι σαν να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα της Α2”.

Σχετικά με το επίπεδο της κατηγορίας, ο τεχνικός της Ερυθραίας, ανέφερε: “Πρόκειται ίσως για το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα της τελευταίας πενταετίας. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά πέντε ομάδες που ξεχωρίζουν. Αυτές είναι ο ΚΑΟΔ, ο Πανελευσινιακός, ο Αρκαδικός, το Ρέθυμνο και ίσως ο Απόλλων Πατρών, ο οποίος μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά, αλλά πιστεύω πως θα βρει το δρόμο του, καθώς είναι μία ομάδα με δυναμική και μεγάλη ιστορία. Πάντα βέβαια υπάρχει και ο παράγοντας την έκπληξης, καθώς υπάρχουν ομάδες όπως ο Αμύντας και οι Ίκαροι Σερρών που έχουν τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν”.

Τέλος, ο Δημήτρης Χουχουλής αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: “Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στον πάτο, αλλά πλησιάζουμε σε αυτόν. Σε αυτή την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν φέρει ευθύνη μόνο η πολιτεία, αλλά όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με το μπάσκετ (παράγοντες, προπονητές, παίκτες, μάνατζερ κτλ.). Φταίμε γιατί δεν κοιτάξαμε ποτέ πιο πέρα από τον ίσκιο μας. Δεν προβλέψαμε το αύριο εντός χώρου στον οποίο ανήκουμε και ζούμε μέσα από αυτόν. Αν δεν αναπροσαρμόσουμε τη σκέψη μας και τον τρόπο λειτουργίας μας μέσα στις ομάδες, νομίζω πως δεν υπάρχει διέξοδος από το τούνελ και θα ασχολούμαστε με κάτι ψεύτικο. Οι παράγοντες τάζουν, οι παίκτες και οι προπονητές, ζητούν να πραγματοποιηθούν πράγματα ανεκπλήρωτα. Ουσιαστικά ζούμε σε ένα ψέμα κι αν δεν αλλάξει αυτό, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα”.