«Κλείδωσε» ο… στόχος για το Ηράκλειο

Το ταξίδι στη… Γ’ εθνική ξεκινά σε περίπου δύο εβδομάδες, αλλά ήδη στο Ηράκλειο «ζουν κι αναπνέουν» για την αγωνιστική χρονιά που τους περιμένει. Άλλωστε οι Κρητικοί έχουν θέσει ήδη το στόχο τους και τον αποκάλυψαν στο περιθώριο της παρουσίασης της ομάδας. «Ο στόχος μας είναι υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι και δεν είναι άλλος από την άνοδο. Με σκληρή δουλειά είναι εφικτό να τον πετύχουμε αλλά χρειάζεται υπομονή για τον αγωνιστικό Γολγοθά που μας περιμένει», δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλείου Μανόλης Δημητριάδης, δίχως πάντως να ξεχάσει ν’ αναφερθεί και στον χορηγό της ομάδας, ο οποίος για δεύτερη χρονιά είναι η Superfast Ferries. Μία χορηγία, που χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο πολύτιμη απ’ τους ανθρώπους του Ηρακλείου, όπως τόνισε κι ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Ρυακιωτάκης. «Χωρίς τη στήριξη της εταιρείας το έργο μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολο», δήλωσε ο κ. Ρυακιωτάκης, προσθέτοντας: «Προερχόμαστε από μια επιτυχημένη σεζόν στην οποία μας υποστήριξε η Superfast Ferries. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται σε μία δύσκολη συγκυρία από οικονομικής πλευράς. Όλα τα μέλη της διοίκησης και του τμήματος γενικότερα έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε μια ακόμα καλύτερη σεζόν, καλλιεργώντας παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, τα αθλητικά ιδεώδη που πρέπει να διέπουν τους νέους μας».

Λόγια με τα οποία έδειξε να συμφωνεί κι ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας Διονύσης Θεοδωράτος, ο οποίος χαρακτήρισε τιμή τη συνεργασία με την ομάδα. «Είχαμε πει και πέρυσι ότι δε βλέπουμε αυτήν τη χορηγία με τη στενή έννοια του όρου αλλά ως συνεισφορά στην τοπική κοινωνία. Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης ,να είμαστε δίπλα στη νεολαία της και στους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό μέσω του αθλητισμού. Προσπαθούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους αργά και σταθερά σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή χωρίς την παραμικρή πρόθεση να καπηλευθούμε το μεγάλο όνομα του «Ηράκλειο», το σήμα του οποίου μας τιμά όταν το βλέπουμε δίπλα στο δικό μας.  «Συνήθως οι ομάδες που στηρίζουμε πηγαίνουν πολύ καλά αγωνιστικά χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό για μας. Θα συνεχίσουμε για αρκετά χρόνια λοιπόν να είμαστε συνοδοιπόροι της προσπάθειας του «Ηράκλειο» ,τα μέλη του οποίου γνωρίζουν ότι θα έχουν τη συμπαράστασή μας σε ότι χρειαστούν»…

Από την πλευρά του ο Χρήστος Χαρίσης που επέστρεψε σε γνώριμα γι’ αυτόν λημέρια – αν κι έχουν περάσει αρκετά χρόνια απ’ την προηγούμενη φορά που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου – σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα που με βοήθησε πολύ στην αρχή της καριέρας μου αν και δεν περίμενα ότι θα την έβλεπα σε μια τόσο χαμηλή κατηγορία. Φέτος μας δίνεται η ευκαιρία να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι και σιγά σιγά να γυρίσει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Δεν θα είναι όμως εύκολα τα πράγματα και πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια».
Πληροφορίες από kretaworldbasket.gr