«Περίεργη και μυστήρια η άρνηση της ΕΘΑ»

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΛ με την οποία χαρακτηρίζει ως μυστήρια και περίεργη την άρνηση της ΕΘΑ να διαιτητεύσουν Ελλαδίτες διαιτητές τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: 

«Δια της παρούσας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ εκφράζει την απαρέσκεια και την αγανάκτηση του και καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την “περίεργη” και “μυστήρια” άρνηση της ΕΘΑ καθώς και την εξίσου κι ακόμα πιο “περίεργη” και “μυστήρια” αποστασιοποίηση της ΚΟΚ στην εισήγηση να κληθούν να διαιτητεύσουν τους κρίσιμους τελικούς πρωταθλήματος διεθνείς Ελλαδίτες διαιτητές.

Μια συμπεριφορά πολύ πιο “περίεργη” και “μυστήρια” αν αναλογιστεί κανείς ότι την εισήγηση αυτή δεν την έκανε η ομάδα μας αλλά η ίδια η Επιτροπή Διαιτησίας της ΚΟΚ, το θεσμικό δηλαδή όργανο που έχει την ευθύνη να κρίνει, ν’ αξιολογεί και να ορίζει τους διαιτητές, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του αθλήματος, καθώς και την άρση της προκατάληψης και κατάργηση της αναξιοπιστίας στην διαιτησία.

Ζήσαμε λοιπόν να δούμε κι αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο και την καθόλα πρωτότυπη αντίδραση της Ομοσπονδίας της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας, να αποδέχεται και να υποκύπτει πρακτικά στην επιβολή ενός σωματείου μέλους της εις βάρος της εισήγησης της ίδιας της καθ’ ύλην αρμόδιας Επιτροπής της, δια της άρνησης να εφαρμόσει την εισήγηση αυτή. Το ερώτημα που βάζουμε νομίζω είναι λογικό και καλύπτει τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλο της καλαθόσφαιρας.

Ποια ή ποιες δυνάμεις κρύβονται πίσω απ’ αυτό το γεγονός και ποιο ή ποια συμφέροντα ή/και σκοπιμότητες θα εξυπηρετηθούν με την ενέργεια αυτή της ΕΘΑ και την “απάθεια” της ΚΟΚ και του Προέδρου της, που στο τέλος της ημέρας πλήττουν την αξιοπιστία των ιδίων αλλά και του αθλήματος, εκτοξεύοντας την προκατάληψη για άλλη μια φορά στα ύψη;

Εμείς το μόνο που ζητούμε είναι μια έντιμη και τίμια διαιτητική αντιμετώπιση σ’ αυτή την κρίσιμη σειρά των αγώνων και μόνο γι’ αυτό θα παλέψουμε.

Δεν πρόκειται να συνεισφέρουμε άλλο στην σεναριολογία παρά μόνο ξεκαθαρίζουμε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ΚΟΚ, ΕΘΑ, Αστυνομία και Πολιτεία ότι θα πρέπει όλοι να είναι την επ’ αύριον έτοιμοι να δρέψουν τους καρπούς των σπόρων που αυτοί φύτεψαν με τις ενέργειες και παρενέργειες τους, εάν αυτές δεν δικαιωθούν μέσα στο γήπεδο παρέχοντας σε μας εκ πρώτης, αλλά πολύ περισσότερο στο άθλημα κατ’ επέκταση, την έντιμη και τίμια αντιμετώπιση που απαιτούμε».

Πηγή: sentragoal.com.cy