Στο Πέραμα και στον Εύοσμο γίνονται οι πιο κρίσιμοι αγώνες της 29ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής. Στο μεν Πέραμα συγκρούονται δύο ομάδες που χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για διαφορετικούς λόγους (οι γηπεδούχοι για να ανέβουν μαθηματικά στην Α2, οι φιλοξενούμενοι για να έχουν ελπίδες σωτηρίας), ενώ κομβικής σημασίας είναι και το ματς του Αίαντα με το Αιγάλεω για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα είναι με το ένα πόδι στη Β’ Εθνική σε περίπτωση νίκης.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/5

Φίλιππος Βέροιας Διαγόρας Ρόδου 80-73

Κυριακή 29/5

Μ. Αλέξανδρος – Στρατώνι (Μίκρας Α., 17:00)
Ν. Κηφισιά – ΜΕΝΤ (Ν. Κηφισιάς, 17:00)
Αίας Εύοσμου – Αιγάλεω (ΔΑΚ Εύοσμου, 17:00)
Αίολος Τρικάλων – Δόξα Λευκάδας (Κατσιμήδου, 17:00)
Δούκας – ΟΦΗ (Δούκα, 17:00)
Πέραμα/Ερμής – Απόλλων Καλ. (Περάματος, 17:00)

Η ανάλυση των αγώνων

Φίλιππος Βέροιας – Διαγόρας Ρόδου

Με επτά παίκτες θα παίξει στη Βέροια ο Διαγόρας Ρόδου, αφού ο Γιάννης Τσακίρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λαζαρίδη, Οτουντζίδη, Ροζολή. Εξάλλου, αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Ανέστη Τζινόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με το 12soccer.gr θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει εξετάσεις για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Γκίμας δεν υπολογίζει εκ νέου τον Αντώνη Κόγια.
Διαιτητές: Καλούτσας (0-1 με τον Φίλιππο, 0-2 με τον Διαγόρα), Πιτσίλκας Β. (διαιτητεύει για πρώτη φορά φέτος στη Β’ Εθνική).
Σερί: 3 ήττες ο Φίλιππος, 1 ήττα ο Διαγόρας.
Φίλιππος εντός έδρας: 5-9
Διαγόρας εκτός έδρας: 2-12 (6 σερί ήττες)
Στον 1ο γύρο: Διαγόρας – Φίλιππος 61-55

Μ. Αλέξανδρος – Στρατώνι

Ισως το πιο αδιάφορο ματς της ημέρας. Από τη μία ο Μέγας Αλέξανδρος που προέρχεται από 10 σερί ήττες και από την άλλη το Στρατώνι που έχει φτάσει τις 5 σερί νίκες και πιθανότατα θα τις κάνει έξι…
Διαιτητές: Τσώνος Μ. (0-1 με τον Μέγα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος το Στρατώνι), Σαλικίδης (0-3 με τον Μέγα, 2-0 με το Στρατώνι)
Σερί: 10 ήττες ο Μέγας, 5 νίκες το Στρατώνι
Μέγας Αλέξανδρος εντός έδρας: 3-11 (8 σερί ήττες)
Στρατώνι εκτός έδρας: 5-9
Στον 1ο γύρο: Στρατώνι – Μέγας Αλέξανδρος 100-69

Ν. Κηφισιά – ΜΕΝΤ

Τον τελευταίο της εντός έδρας αγώνα θα δώσει η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, η οποία φιλοδοξεί να κάνει το 15-0 απέναντι στη γεμάτη απουσίες (και επίσης αδιάφορη) ΜΕΝΤ, η οποία δεν θα έχει για ένα ακόμα παιχνίδι τους Ιωακειμίδη, Φιλιούση, Νικολόπουλο, Σιώλιο, Μασλαρινό.
Διαιτητές: Κοντίλης (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τη Ν. Κηφισιά, 1-0 με τη ΜΕΝΤ), Μάλαμας (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τη Ν. Κηφισιά, 1-0 με τη ΜΕΝΤ)
Σερί: 2 νίκες η Κηφισιά, 1 νίκη η ΜΕΝΤ
Ν. Κηφισιά εντός έδρας: 14-0
ΜΕΝΤ εκτός έδρας: 7-7 (4 σερί ήττες)
Στον 1ο γύρο: ΜΕΝΤ – Νέα Κηφισιά 68-78

Αίας Εύοσμου – Αιγάλεω

Τη νίκη που θα το φέρει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή ψάχνει στον Εύοσμο το Αιγάλεω, το οποίο θα έχει παράλληλα το μυαλό του στο Πέραμα, ευχόμενο φυσικά να κάνει το «καθήκον» της η τοπική ομάδα. Αδιάφορος, τουλάχιστον βαθμολογικά, είναι ο Αίαντας, που έχει αποδείξει όμως ότι δεν μπαίνει χαλαρά σε κανένα ματς…
Διαιτητές: Ευφραιμίδης (3-1 με τον Αίαντα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος το Αιγάλεω), Ταρενίδης Κ. (0-1 με το Αιγάλεω, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Αίαντα)
Σερί: 2 ήττες ο Αίας, 1 νίκη το Αιγάλεω
Αίας εντός έδρας: 10-4
Αιγάλεω εκτός έδρας: 2-12
Στον 1ο γύρο: Αιγάλεω – Αίας Ευόσμου 71-69

Αίολος Τρικάλων – Δόξα Λευκάδας

Το τελευταίο της χαρτί θα παίξει στα Τρίκαλα η Δόξα, η οποία όμως θα χρειαστεί και την ήττα του Περάματος για να έχει πιθανότητες να σκαρφαλώσει στην 3η θέση. Πάντως, η ομάδα της Λευκάδας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με 7 σερί νίκες αποδεικνύει πόσο καλή ομάδα είναι. Αξιόπιστος πάντως είναι εσχάτως και ο Αίολος στο γήπεδό του, όπου μετράει 6 σερί νίκες.
Διαιτητές: Λαζαρίδης (1-1 με τον Αίολο, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τη Δόξα), Κασαπίδης (2-1 με τον Αίολο, 2-0 με τη Δόξα)
Σερί: 1 ήττα ο Αίολος, 7 νίκες η Δόξα
Αίολος εντός έδρας: 10-4 (6 σερί νίκες)
Δόξα εκτός έδρας: 7-7 (3 σερί νίκες)
Στον 1ο γύρο: Δόξα – Αίολος 79-62

Δούκας – ΟΦΗ

Το πρωτάθλημα είναι ο στόχος που έχει ο ΟΦΗ και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται το διπλό στα εκπαιδευτήρια του Δούκα, απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου που αναμένεται να παραταχθεί με πολλούς νεαρούς παίκτες.
Διαιτητές: Πίγκας (0-1 με τον Δούκα, 1-0 με τον ΟΦΗ), Δαρλαμήτσος (0-1 με τον Δούκα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον ΟΦΗ)
Σερί: 2 ήττες ο Δούκας, 3 νίκες ο ΟΦΗ
Δούκας εντός έδρας: 10-4
ΟΦΗ εκτός έδρας: 9-5
Στον 1ο γύρο: ΟΦΗ – Δούκας 98-68

Πέραμα/Ερμής – Απόλλων Καλ.

Δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας για καμία από τις δύο ομάδες. Το Πέραμα ξέρει ότι αν στραβοπατήσει αύριο και παράλληλα νικήσει η Δόξα μέσα στα Τρίκαλα, θα χρειάζεται διπλό μέσα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ για να ανέβει. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, γνωρίζει καλά ότι σε περίπτωση ήττας θα χρειάζεται μετά ένα θαύμα…
Διαιτητές: Δημόπουλος (0-2 με το Πέραμα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Απόλλωνα), Μαντήλας (1-0 με το Πέραμα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Απόλλωνα)
Σερί: 3 νίκες το Πέραμα, 1 νίκη ο Απόλλωνας
Πέραμα/Ερμής εντός έδρας: 12-2 (6 σερί νίκες)
Απόλλων εκτός έδρας: 4-10
Στον 1ο γύρο: Απόλλων Καλ. – Πέραμα/Ερμής 86-88