«Χρειαζόμαστε παιχνίδια και πολύ δουλειά»

Η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε χθες (20/11) ο Αρκαδικός απέναντι στην Ολυμπιάδα Πατρών άφησε ευχαριστημένο τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Σμυρνιώτη. Ο τεχνικός των Αρκάδων σε δηλώσεις του για το παιχνίδι τόνισε πως βασικό στοιχείο γι΄αυτούς είναι η άμυνα, ενώ παράλληλα αναφέθηκε και στον παίκτη που αναζητά ο σύλλογος.

Για το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα: «Δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο και νομίζω πώς περνώντας ο καιρός θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε σαφώς καλύτεροι. Χρειαζόμαστε παιχνίδια και πολύ δουλειά στο γήπεδο. Θα πρέπει να σας πω ότι αυτή την εβδομάδα η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην προπόνηση και νομίζω πώς οι παίκτες συνειδητοποιούν κάποια πράγματα για τους ρόλους τους, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, η οποία είναι το πρωταρχικό σημείο του παιχνιδιού μας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόλις εννέα πόντους. Όποιος και να έμπαινε στο παρκέ προσπάθησε αρκετά και έγινε το παιχνίδι πιο εύκολο από ότι το υπολογίζαμε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε, αλλά όσο περνάει ο καιρός να το χτίζουμε ακόμα περισσότερο. Αυτή η ομάδα θα αρχίζει από κει και επειδή είναι καινούργια ομάδα,χρειάζεται λίγο χρόνο στην επίθεση.

Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών, απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα. Είπαμε πώς δεν πρέπει να αφήσουμε τους έμπειρους παίκτες της Ολυμπιάδας να κάνουν το παιχνίδι τους. Από κει και πέρα, αφού τους χαλάσαμε το επιθετικό κομμάτι, σαφώς και είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου.

Θέλω να κρατήσω τη σταθερότητα, γιατί νομίζω πώς είμαστε πιο ομάδα από ποτέ. Φανταστείτε πώς δεν έπαιξε και ο Κάντιτς, που έλειπε την προηγούμενη εβδομάδα και έκανε μόνο μία προπόνηση, την Παρασκευή. Δεν ήθελα να ρισκάρω και πραγματικά φαίνεται πώς χτίζουμε μία ομάδα, που είναι κυριολεκτικά ομάδα. Αυτό είναι που έχω από την αρχή στο μυαλό μου, για αυτό παλεύουμε καθημερινά στο γήπεδο».

Σχετικά με το επόμενο αντίπαλο, ο τεχνικός των Αρκάδων ανέφερε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Λαύριο, με μία πολύ καλή ομάδα που έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά όσο ο Αρκαδικός δουλεύει με αυτούς τους ρυθμούς και τα παιδιά συνειδητοποιούν κάποια πράγματα, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν μας φοβίζει. Είχαμε παίξει και προπέρσι στο Λαύριο και είχαμε κερδίσει κιόλας. Σαφώς το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά θα κατέβουμε για να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δουλειά στο γήπεδο, γιατί υπάρχει και ένα πρόβλημα με το Νεοφυτίδη από το ημίχρονο. Έχει ένα πρόβλημα στο γόνατό του, δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση και τη ζημιά που τυχόν μπορεί να έχει πάθει».

«Θέμα της διοίκησης»

Τέλος, για τον παίκτη που ψάχνει ο Αρκαδικός: «Νομίζω πώς αυτό είναι περισσότερο θέμα της διοίκησης. Αυτή έχει τον πρώτο λόγο. Από κει και πέρα, μακάρι να έρθει ένας ακόμα παίκτης στο ρόστερ της ομάδας γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, πολύ μακρύ και οι ομάδες είναι αρκετά ισοδύναμες. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν λέει τίποτα, γιατί η Ολυμπιάδα κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα το Ρέθυμνο, που σίγουρα είναι από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο τους στην Α1 κατηγορία και λόγω εμπειρίας και ρόστερ. Όποιος προστεθεί στην ομάδα και από τη στιγμή που θα υπάρχουν συγκεκριμένο, ρόλοι, όπως σήμερα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την ομάδα και για τον προπονητή».

«Μου έδωσε κίνητρο»

Το χθεσινό παιχνίδι (20/11) θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Σπύρου Πετσούμνι. Ο νεαρός παίκτης πραγματοποίησε το ντεπούτο στην κατηορία του σε ηλικία 17 χρονών 10 μηνών και 13 ημερών και έτσι έγινε ένας από τους μικρότερους παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

«Νιώθω ενθουσιασμένος από την πρώτη αυτή μου συμμετοχή στην Α2 κατηγορία. Ο προπονητής μου έδωσε χρόνο συμμετοχής στο φινάλε και παράλληλα το κίνητρο για να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο βενιαμίν της ομάδας, Σπύρος Πετσούμνι.