Ένας όμιλος για την Α2, τρεις όμιλοι στη Β’ εθνική, ερωτηματικό για τη Γ’ εθνική…

Η μετά κορονοϊό εποχή βρίσκει τις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ με άλλη μορφή, κάτι άλλωστε που περιμέναμε. Η επιτροπή εθνικών πρωταθλημάτων συζήτησε τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει ελέω της επιδημίας και πήρε τις αποφάσεις της. Έτσι τη νέα σεζόν η Α2 θα συνεχίσει με έναν όμιλο, αποτελούμενο από 18 ομάδες. Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την Α1, αλλά ουδείς γνωρίζει ποια ομάδα θα τον ακολουθήσει. Η πρόταση για να δοθεί το εισιτήριο στον Διαγόρα Δρυοπιδέων έπεσε στο κενό και το ζήτημα του σωματείου που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου θα κριθεί σε νέα συνεδρίαση.

Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τη Β’ εθνική. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τρεις ομίλους – αντί των δύο που υπήρχαν – με 14 ομάδες σε κάθε όμιλο. Κάτι που θ’ ανοίξει το δρόμο για άνοδο σε πολλά σωματεία που ήθελαν την πολυπόθητη άνοδο.

Αντιθέτως τα πράγματα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής παραμένουν… μετέωρα! Η πρόταση που εξετάζεται (και δείχνει να μοιάζει ελκυστική σε πρώτη φάση), είναι η δημιουργία έξι ομίλων με 12 ομάδες σε κάθε έναν από αυτούς. Θα χωριστούν σε τρεις ομίλους για το Βορρά και σε τρεις ομίλους για το Νότο, με τις ομάδες να χωρίζονται με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια. Υπάρχει, πάντως και μία ακόμη πρόταση στο τραπέζι για τη δημιουργία πέντε ομίλων από 14 ομάδες, η οποία και θα εξεταστεί.

Οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕΟΚ, η οποία και θα δώσει και το χρόνο διάρκειας αυτής της μορφής των εθνικών πρωταθλημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μάξιμουμ της διάρκειας αυτής θα είναι η διετία, δίχως να αποκλείεται εάν φανεί ότι ξεπερνιούνται τα οικονομικά προβλήματα να αλλάξει το σύστημα μετά τον 1ο χρόνο…