Έφερε την… όαση στη Θεσσαλία!

“Εάν πετύχει ο Αίολος την άνοδο τότε αυτό θα είναι …όαση για τη Θεσσαλία!”, δήλωνε πριν από περίπου έξι μήνες ο τεχνικός της ομάδας των Τρικάλων Γιάννης Τζήμας. Ο καιρός πέρασε, ο Αίολος άντεξε στις… αναταράξεις και πλέον μπορεί να πανηγυρίζει για την άνοδο στην Α2. Μία επιτυχία, η οποία φέρει πέρα για πέρα τη σφραγίδα του Τζήμα, που επανέλαβε κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν με τη Λάρισα, την Ολύμπια Λάρισας και τα Τρίκαλα απ’ την Α2 στην Α1! Βέβαια αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά για τον έμπειρο τεχνικό, καθώς όπως τόνισε μιλώντας στο επίσημο site του συνδέσμου προπονητών “… ίναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζω άνοδο με ομάδα που είχε τον τίτλο του φαβορί, καθώς όλες τις προηγούμενες φορές ήμασταν αουτσάιντερ”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τη νίκη επί της Νήαρ Ηστ με 81-69 που συνδυάστηκε με την μαθητική άνοδο
“Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι από αυτά που έχουμε παίξει στη Β’ εθνική. Θεωρώ ότι ήμασταν ποιοτικά καλύτεροι και χρειαζόμασταν ένα δεκάλεπτο για να ξεφύγουμε. Αυτό το δεκάλεπτο ήρθε στη τρίτη περίοδο όταν με πιεστική άμυνα και εντυπωσιακά καλάθια η διαφορά έφτασε κοντά στους τριάντα πόντους. Κερδίσαμε μία καλή ομάδα, καθώς η Νήαρ Ηστ μας είχε κερδίσει στο πρώτο γύρο. Για εμάς το παιχνίδι είχε υψηλό κίνητρο για να συνεχίσουμε τη καλή μας πορεία και πάρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα την άνοδο.Μετά από μία άνοδο είναι φυσικό να υπάρχει καλή διάθεση, πανηγυρισμοί και ένα ευδιάθετο κλίμα. Όλο αυτό το καιρό είχαμε το τίτλο του φαβορί και βλέπαμε κάθε αγωνιστική ότι είμαστε κοντά στο στόχο μας οπότε αυτή η άνοδος ήρθε φυσιολογικά”.

Για την επιστροφή του στο μπάσκετ που συνδυάστηκε με μία άνοδο
“Θεωρώ ότι κάθε άνοδος είναι μία τεράστια επιτυχία. Για εμένα είναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζω άνοδο με ομάδα που είχε τον τίτλο του φαβορί, καθώς όλες τις προηγούμενες φορές ήμασταν αουτσάιντερ. Η αίσθηση του φαβορί σε συνδυασμό με τη Β’ εθνική που είναι μία ολοκαίνουρια κατηγορία για εμένα έδωσε άλλη γεύση στην άνοδο. Ο τρόπος που λειτουργήσαμε ως ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός ήταν ιδανικός, ενώ το ίδιο ισχύει και με το προπονητικό μας επιτελείο που δούλεψε σκληρό (συνεργάτες του Γιάννη Τζήμα ήταν οι Μάκης Αλέξιου, Δημήτρης Μητσιάδης, Βάσιλης Γεροδήμος και Αντώνης Τζερεμές).Γενικά παίξαμε ωραίο μπάσκετ και όλοι σχεδόν οι αντίπαλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια επιβραβεύοντας μας. Το μπάσκετ έχει πολλά θέματα να λύσει από το να χαρεί που γύρισε ένας προπονητής. Εμένα σίγουρα πάντως μου έλειψε το μπάσκετ”.

Για τις σκέψεις που κάνει για την Α2
“Το πρώτο πράγμα που μας χαροποιεί είναι ότι ο κόσμος των Τρικάλων μετά από τις απογοητεύσεις που είχε με τον ΑΣΤ και την ποδοσφαιρική ομάδα. Θέλαμε να τον κάνουμε ξανά χαρούμενο για το αθλητικό τμήμα της πόλης. Από την πλευρά τους χάρηκαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα είναι νωρίς να μπούμε στη σκέψη της Α2 από τη στιγμή που οι εξελίξεις στη χώρα, στην οικονομία και στο μπάσκετ είναι ρευστές και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Η άνοδος απλά φέρνει τη διοίκηση σε θέση ευθύνης να συνεχίσει και να εντείνει την προσπάθεια, να οργανωθεί για να λειτουργήσει σωστά τη νέα χρόνια”.