Πριν και μετά δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα και αυτό φάνηκε από την χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο των Διαβατών ανάμεσα σε Χαλκηδόνα και Ιωνικό. Πολλοί παίκτες, όπως ο Δημήτρης Τουλούμης και Νίκος Μωϋσιάδης είχαν κοινό… παρελθόν (αγωνίστηκαν και οι δύο στην Αναγέννηση Φλόγας) και το παιχνίδι ήταν μια ευκαιρία… να τα πούνε μεταξύ τους για λίγο και το ίδιο έκαναν και παράγοντες των δύο ομάδων, αφού θέματα υπήρχαν πολλά αφού και τα προβλήματα στις ομάδες είναι κοινά (αναφορικά με τη κατηγορία και όχι μόνο…).

Πάντως αυτό δεν μείωσε καθόλου την ένταση του αγώνα και τη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες των δύο ομάδων για τη κατάκτηση της νίκης. Η Χαλκηδόνα ήθελε να αυξήσει την απόσταση… (βαθμολογική εννοείται) ανάμεσα σ’ αυτήν και τον αντίπαλο της ενώ αντίθετα ο Ιωνικός ήθελε να έρθουν… λίγο πιο κοντά (τους χώριζαν μέχρι πρόσφατα τρεις βαθμοί).

Τελικά, το παιχνίδι έγινε… θρίλερ αφού η διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα από τους έξι πόντους υπέρ των γηπεδούχων πήγε στους τρεις με μόλις 9” για το τέλος! Η Χαλκηδόνα πάντως κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος τους δύο βαθμούς που όπως δήλωσαν ήρθε πιο αγχωτικά απ’ ότι θα ήθελαν και δεν μπόρεσαν να την απολαύσουν τόσο πολύ. Αυτό πάντως που κρατάνε είναι οι δύο βαθμοί οι οποίοι τους κράτησαν στη κορυφή, νίκη ανόδου την χαρακτηρίζουν, μην επιτρέποντας έτσι στο Ανατόλια να τους στείλει…για εξετάσεις (κυρίως λόγω άγχους αφού θα ισοβαθμούσαν αν και το Κολέγιο θα έμενε δεύτερο λόγω της πρώτης ήττας του).

Δύο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ντέρμπι για της Χαλκηδόνα και μιλούν και οι δύο στο infobasket.gr. Ο Μάκης Παπαδόπουλος με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ δήλωσε: «Η νίκη επί του Ιωνικού ήταν πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος η οποία και μας κρατάει στη πρώτη θέση. Δεν σταματάμε εδώ όμως, συνεχίζουμε σοβαροί για την επίτευξη του στόχου μας.

Ο Νίκος Μωϋσιάδης ήταν για άλλη μια φορά το πρώτο… βιολί επιθετικά στην «ορχήστρα» της Χαλκηδόνας και ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη μεν αλλά… «Θα ήθελα πάρα πολύ να είχαμε πάρει τη νίκη τη προηγούμενη αγωνιστική στο ντέρμπι με Κομοτηνή, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θέλω μειώσω τη νίκη μας αυτή. Καταφέραμε να τη κατακτήσουμε μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά μέχρι να πάρουμε και τη τελευταία νίκη που θα μας δώσει την άνοδο που θέλουμε στο τέλος του πρωταθλήματος».

Ο πρόεδρος Γιάννης Τσαλώνης προτίμησε να σταθεί περισσότερο στη φιλοξενία: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες του Ιωνικού για τη πολύ καλή φιλοξενία. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για έναν πολύ καλό αγώνα».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Γαλαξία Αδένδρου που ήταν παλιά «καυτό» σαν… ντέρμπι «αιωνίων» θα αρχίσει αύριο.