«Ή όλοι θα είναι επαγγελματίες ή όλοι ερασιτέχνες»

ikaros_kallitheas_logoΜε ανακοίνωσή του Ίκαρος Καλλιθέας διαμαρτύρεται προς στην ΕΟΚ αλλά και την ΓΓΑ για το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να αγωνιστεί ως ΚΑΕ, σε μια κατηγορία στην οποία οι υπόλοιπες είναι ερασιτεχνικές.

H ανακοίνωση:

«Ο ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, διαβάζοντας τα επί μέρους δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο έχει να κάνει την παρακάτω δήλωση: 1ον) Δεν έχει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα 2ον) Έχει 8 αθλητές στις Μικρές Εθνικές Ομάδες, που γι’ αυτόν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και προσφορά 3ον) Επί τρία χρόνια στην Α1 τήρησε το άπαν του Κανονισμού Πρωταθλήματος, δεν ήταν δυνατόν όμως να αντέξει σε άνιση, μη ισόνομη και μη αξιοκρατική διεξαγωγή Πρωταθλήματος. 4ον) Ο ΙΚΑΡΟΣ υποβιβαζόμενος στην Α2 Εθνική Κατηγορία, έκανε όλες τις προς τούτο ενέργειες για ένα Πρωτάθλημα ίσων ευκαιριών και ταχυτήτων όπως το πνεύμα του αθλητικού Νόμου 2725/1999 άρθρο 115 Ο ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ έχει απαράβατες ηθικές αξίες που εν έτη 2014 τον εμποδίζουν να αγωνιστεί σε ένα Πρωτάθλημα που άλλες ομάδες θα αγωνίζονται σαν ερασιτέχνες και άλλες θα υποχρεώνονται να είναι επαγγελματίες .

Κατέθεσε λοιπόν αίτηση-έκκληση στην ΕΟΚ και στην ΓΓΑ να άρει την άδικη –παράνομη και με παγκόσμια πρωτοτυπία, Προκήρυξη διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και να του επιτρέψουν να αγωνιστεί στην Α2 Εθνική Κατηγορία με την Ερασιτεχνική του Ομάδα (διατηρώντας και επί ένα χρόνο την ΚΑΕ, όπως προβλέπει ο Νόμος). Ο ΙΚΑΡΟΣ δεν μπορεί να συμβιβαστεί παρά μόνο σε ένα Πρωτάθλημα Α2 που ή όλοι θα είναι επαγγελματίες ή όλοι ερασιτέχνες. 5ον) Ο ΙΚΑΡΟΣ ποτέ δεν θα επέλεγε οικειοθελή πτώση στην Β’ Εθνική και γι’ αυτό το λόγο η απόφαση για το σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί είναι της ΕΟΚ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΥΓ. Ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας ή της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλής για το δίκαιο αίτημα μας».