Η πιο αξιοπρόσεκτη αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής αναμφισβήτητα είναι αυτή μεταξύ του Φιλαθλητικου και του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Οι δυο σύλλογοι βρίσκονται στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα με ελάχιστη διαφορά από τον πρωτοπόρο και μοναδικός στόχος τόσο του ενός, όσο και του άλλου είναι η κατάκτηση των δυο βαθμών και συνάμα το βήμα για την κορυφή.

Ο αγώνας του κυριακάτικου πρωινού θα είναι αυτός ανάμεσα στην Έξω Παναγίτσα και τη Γέρα στις 12:00, όπου οι πάντα μαχητική ομάδα της Χαλκίδας ελπίζει για της ενάτη νίκη της, ενώ ο σύλλογος της Μυτιλήνης ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μέχρι ότου επιστρέψει ο παίκτης στήριγμα των γεραγωτών.

Τις ίδιες ελπίδες με την ομάδα του Στέφανου Μαρίνου εναποθέτει το μέλλον του και ο Σπόρτιγκ απέναντι στο Ίλιον καθώς παρά την ανανέωση που έφερε με την παρουσία του ο Δημήτρης Αποσκήτης ,τα χέρια του παραμένουν δεμένα χωρίς φυσικό “άσο”. Έτσι, ο ιστορικός σύλλογος εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση απέναντι από τη πιο συνεπή ίσως ομάδα, του πρωταθλήματος.

Εύκολο απόγευμα προβλέπεται για το Ηράκλειο, το οποίο ύστερα από ένα σερί δύσκολων αναμετρήσεων φιλοξενεί στο Λίντο το Παλαιό Φάληρο, με μόνο σκοπό τη διατήρηση του θρόνου του. Την ίδια ώρα ο Εργοτέλης μακριά από τα πάτρια εδάφη, αντιμετωπίζει τον Αργοναύτη, με τους δύο συλλόγους να έχουν κοινό στόχο την επιστροφή στις νίκες που όμως σίγουρα μοιάζει πολυτιμότερος στο σύλλογο της Ραφήνας, καθώς έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από την 8η αγωνιστική.

Τέλος, ο ΓΠΣΧ ταξιδεύει στην Λιβαδειά, όπου και θα αναμετρηθεί με την ομώνυμη ομάδα αναζητώντας την ίδια εξέλιξη της συνάντησης του Α’ γύρου.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

ΑΕ Λιβαδειάς – Χαλκίδα (Λιβαδειάς, 17:00)
Αργοναύτης Τρ. – Εργοτέλης (Ραφήνας, 17:00)
Ηράκλειο – Π. Φάληρο (Λίντο, 17:00)
Έξω Παναγίτσα – Παπάδος Γέρας (Χαλκιά-Αναστ., 12:00)
Ένωση Ιλίου – Σπόρτιγκ (Β’ Ιλίου, 17:00)
Φιλαθλητικός – Ιωνικός ΝΦ (Ζωγράφου, 17:00)