Το παιχνίδι μεταξύ της ΜΕΝΤ και του ΟΦΗ δεν είναι μόνο αυτό με το οποίο ξεκινάει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, αλλά και αυτό που συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα. Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή στη Ρόδο έχει το Πέραμα, ενώ η αναμέτρηση του Φίλιππου με το Αιγάλεω ίσως αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την κατάσταση στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα…

ΜΕΝΤ – ΟΦΗ (ΜΕΝΤ, 14:00)

Οι πέντε συνεχόμενες νίκες έχουν επαναφέρει τον ΟΦΗ στο ρόλο του… οδηγού για την άνοδο, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα η κρητική ομάδα είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Η ΜΕΝΤ, από την άλλη, αυτή τη στιγμή έχει το ρόλο του… κυνηγού και ο μόνος τρόπος να παραμείνει σε αυτή τη θέση είναι να νικήσει αύριο την ομάδα που την υποχρέωσε στην πιο βαριά φετινή της ήττα στον πρώτο γύρο (59-89).

Μέγας Αλέξανδρος – Δούκας (Μίκρας Α, 17:00)

Κάθε αγωνιστική που περνάει χωρίς νίκη φέρνει τον Μέγα Αλέξανδρο ολοένα και πιο κοντά στη Γ’ Εθνική, οπότε δεν χρειάζεται και… ερώτημα για το πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ομάδα του Στέφανου Κοσμά ο αυριανός αγώνας με τον Δούκα. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου «ανάσανε» βαθμολογικά μετά τις δύο διαδοχικές νίκες επί του Στρατωνίου και του Διαγόρα (με συνολικά διαφορά 4 πόντων…) αλλά ακόμα δεν έχει σώσει την παρτίδα (λέγε με και σωτηρία).

Διαγόρας Ρόδου – Πέραμα/Ερμής (Διαγόρα, 17:00)

Η κακή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας δεν στοίχησε στο Πέραμα, το οποίο όμως παρά τις 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια, δεν έχει περιθώρια για στραβοπάτημα ούτε στη Ρόδο. Στην αντίπερα όχθη, ο Διαγόρας μετράει 3 σερί νίκες στο γήπεδό του (έχει να ηττηθεί από τις 16 Ιανουαρίου) και η μοναδική απουσία του θα είναι ο στρατευμένος Ροζολής.

Στρατώνι – Απόλλωνας Καλαμαριάς (Αρναίας, 17:00)

Η τέταρτη συνεχόμενη ήττα δεν έχει φέρει την… καταστροφή στο Στρατώνι, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Μύθου έχει χαλάσει την «εικόνα» που δημιούργησε στον πρώτο γύρο και πολύ λογικά θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Αλλωστε, ο Απόλλωνας έχει αναπτερώσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία και κάθε αγώνας είναι πλέον σαν τελικός για αυτόν. Στον 1ο γύρο το Στρατώνι είχε νικήσει 76-69 μέσα στην Καλαμαριά.

Αναγέννηση Φλόγας – Δόξα Λευκάδας (ΔΑΚ Πολίχνης, 17:00)

Βίους… αντίθετους διάγουν εδώ και λίγο καιρό η Αναγέννηση και η Δόξα… Η Αναγέννηση έχασε πολύ έδαφος μετά τις 3 σερί ήττες, ενώ η ομάδα της Λευκάδας έχει αρχίσει να πλησιάζει τις πρώτες θέσεις χάρις στις τέσσερις νίκες στους πέντε αγώνες που έχει κάνει στον 2ο γύρο. Η Δόξα πέρασε κάποιες ιώσεις μέσα στην εβδομάδα αλλά πηγαίνει πλήρης στη Θεσσαλονίκη. Στον 1ο γύρο η ομάδα του Νίκου Βουρνά είχε επικρατήσει με 86-78.

Φίλιππος Βέροιας – Αιγάλεω (ΔΑΚ Βικέλας, 17:00)

Αν ο Φίλιππος φιλοδοξεί να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής του στη Β’ Εθνική, τότε η νίκη σε αυτό το ματς θα πρέπει να θεωρείται επιτακτική ανάγκη. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα δεν έχει ανάγκη όμως μόνο τη νίκη, αλλά και τη διαφορά των 5 πόντων, καθώς στον 1ο γύρο είχε ηττηθεί στο Αιγάλεω με 73-69. Σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος, βλέπετε, όλα παίζουν ρόλο και στην προκειμένη περίπτωση το «Σίτι» δεν βρίσκεται σε καλύτερη «φάση», έστω κι αν βρίσκεται 3 βαθμούς ψηλότερα από τους Βεροιώτες. Το Αιγάλεω έχει φτάσει τις 6 σερί ήττες και ούτε η αλλαγή προπονητή άλλαξε κάτι δραστικά την περασμένη εβδομάδα.

Νέα Κηφισιά – Αίολος Τρικάλων (Ν. Κηφισιάς, 17:00)

Το στραβοπάτημα στον Εύοσμο δημιούργησε προβλήματα στη Νέα Κηφισιά. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν είναι πλέον μόνη της στη δεύτερη θέση, συνεπώς κάθε ήττα «μετράει» πλέον περισσότερο. Ο Αίολος, από την άλλη, απέκτησε διαφορά τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά εκτός έδρας μοιάζει ακίνδυνος εδώ και καιρό, αφού η τελευταία του νίκη χρονολογείται στις 19 Δεκεμβρίου (στη Βέροια).

Ρεπό έχει ο Αίας Ευόσμου